Interview Renard boos: "Enkel de televisie heeft hierbij gewonnen"

Renard boos: "Enkel de televisie heeft hierbij gewonnen"
Foto: © SC

Het was berekoud zaterdag in Mechelen. Rond 21u gaf de thermometer -12° aan. Geen pretje om in te voetballen, zeker niet voor een doelman. Olivier Renard had echter meer oog voor de fans die de kou moesten trotseren. En daarbij hield hij absoluut geen blad voor de mond.

Johan Walckiers in Mechelen

Dat hij er niet mee kon lachen, bleek uit de zondvloed van woorden die Renard sprak na de vraag: 'Had er hier vandaag gespeeld moeten worden?' "Het veld was bespeelbaar, maar dat was ook alles", stak Renard van wal. "De mensen die de beslissing genomen hebben om te spelen, zullen wel blij geweest zijn dat alle matchen gespeeld konden worden."

"Het is een wonder dat er niemand geblesseerd is. Ik weet wat het is: ik heb me ooit geblesseerd in Charleroi toen we een gelijkaardige wedstrijd moesten spelen. Proficiat voor de vele fans die hier nog wilden naar komen kijken. Maar een mooie wedstrijd hebben ze niet gezien. Dat kon ook niet. Je zag al van in het begin dat dit ging uitdraaien op 0-0. Ik vind het degoutant, belachelijk gewoon."

"Ik weet niet hoeveel tubes zalf ik heb gesmeerd"
Een doelman staat dan ook nog eens meer stil dan de veldspelers. "Ik heb overal kou gehad. Ik weet niet hoeveel tubes zalf ik op mijn lijf gesmeerd heb, maar het waren er veel. Voor de match, tijdens de rust en na de match ben ik in de jacuzzi gaan zitten. Dit was de koudste match die ik ooit gespeeld heb en ik vind het een stommiteit dat ze gespeeld is."

Renard weet ook waarom. "Belgacom en Telenet zijn de winnaars van dit weekend. Ik weet wel dat Telenet onze sponsor is, maar ik ben speler en mag zeggen wat ik wil. Enkel de televisie wint hierbij, want er zullen veel mensen thuis gebleven zijn om te kijken. Het is gewoon niet logisch, maar ja, dit is België, daar is het logisch om onlogisch te zijn. Nog eens proficiat aan de opgekomen supporters. In hun plaats was ik thuisgebleven met een glas rode wijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties