Racistische gezangen groot nieuws in Turkije

Glenn Schrader
| 136 reacties
Racistische gezangen groot nieuws in Turkije
Foto: © SC

De wedstrijd Lierse - Standard is groot nieuws in Turkije. Sinan Bolat kreeg tijdens de wedstrijd racistische uitspraken naar het hoofd geslingerd. Niet alleen Turkse kranten, maar ook de Turkse editie van CNN besprak de racistische gezangen.

Voor de tweede keer dit seizoen haalt het Belgisch voetbal de buitenlandse krantenkoppen. In augustus zongen Beerschot-fans nog Fukushimagezangen naar Lierse-doelman Eiji Kawashima. Ditmaal deed de Turkse media uitvoerig verslag van de racistische gezangen tegenover Sinan Bolat.

“Ik word al de hele dag gebeld vanuit Turkije”, vertelde Bolats manager Kismet Eris gisteren aan Het Nieuwsblad. “Het onderwerp is er groot nieuws. En terecht. Zulke gezangen kunnen niet en zeker niet in een competitie waar veel moslimvoetballers actief zijn. De bond moet zijn verantwoordelijkheid nemen”, voegde hij daaraan toe.

Sinan Bolat was niet te spreken over het gedrag van het thuispubliek. “Op Lierse is het altijd hetzelfde. Elke keer hoor je hier racistische gezangen. Er moet iets aan gedaan worden, want zo kan het echt niet verder. Dit moet stoppen”, liet Bolat weten.

Bondsprocureur Marc Rubens kon nog niet bevestigen of de voetbalbond zal optreden. “We baseren ons niet op een krantenartikel om op te treden”, zei de procureur. “Pas donderdag behandelen wij de zaak. Dat doen we op basis van allerlei informatie die tot ons komt. Scheidsrechtersverslagen, getuigenissen van spelers, zelfs brieven van supporters”, aldus Rubens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties