Vanoppen wil paars gras én andere palen en netten

Fabian Morren
| 150 reacties
Vanoppen wil paars gras én andere palen en netten
Foto: © SC

Patrick Vanoppen is volgende week één jaar aan de macht bij Beerschot. Daarom wilde hij op paars gras spelen. Dat blijkt echter onmogelijk.

Reglementair moet het gras groen zijn. "Groen met een paarse schijn, dat moet kunnen", zegt hij in GvA. "Je hebt honderd soorten groen. Als ik er straks één procent paars in steek: wie zegt dat dat niet mag? Je kan ook groen met een paarse schijn hebben."

Vanoppen wil ook andere doelpalen en netten. Hij ontwierp zelf een doelpaal die veel langer nagalmt als er op de paal getrapt wordt. "Ik denk aan de beleving in het stadion. Qua decibels, klank zorgt dat voor extra spektakelgehalte. Als je op de paal trapt, moet dat bij wijze van spreken nog een uur nazinderen. Dus heb ik een paal ontwikkeld, half rond, half ovaal, met aan de binnenkant zo’n structuur dat het fantastisch nagonst als je ertegen trapt."

Hij denkt ook na over andere netten. "Ook die heb ik zelf getekend. Ze gaan veel dieper, als je daarin scoort, oogt dat zoveel spectaculairder. Die beleving, daar gaat het mij om."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties