Gelijkspel voor Rode Duivelinnen

Glenn Schrader
| 2 reacties

In de zesde wedstrijd voor de voorronde van het EK 2013 hebben de speelsters van de Belgische nationale vrouwenploeg hun duivels niet kunnen ontbinden. Ze speelden 2-2 gelijk tegen Noord-Ierland.

De zege leek voor een lange tijd beklonken in Dessel, maar de 2-2 eindstand viel zeven minuten voor affluiten. Aline Zeler bracht de Belgen in de 44ste minuut op voorsprong en kort na rust maakte de pas ingevallen O’Hagan nog gelijk.

De 2-1 viel negen minuten later dankzij Tessa Wullaert waardoor de zege binnen leek. Nelson besliste daar anders over en maakte zeven minuten voor tijd de gelijkmaker.

Door dit gelijkspel blijven de Rode Duivelinnen met elf punten op de tweede plaats staan in groep 3. Het koude Ijsland, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, leid met dertien punten. De eerste achtervolgers is Noord-Ierland dat uit ook maar vijf duels acht punten heeft behaald.