Benteke: "Ik probeer veel terug te geven aan de trainer"

Glenn Schrader
| 17 reacties
Benteke: "Ik probeer veel terug te geven aan de trainer"
Foto: © SC

Christian Benteke speelt na enkele moeilijke weken weer uitstekend. De sterke aanvaller kon tegen Bergen zijn zesde doelpunt in acht wedstrijden laten optekenen.

"Het gaat inderdaard lekker", vertelt Christian Benteke aan La Dernière Heure. "Het verschil met het begin van het seizoen is dat de ballen nu wel binnenvliegen. Zo gaat dat in het leven van een spits: je kan een tijd veel kansen nodig hebben om één keer te scoren, soms gaat het vanzelf”.

Benteke krijgt momenteel de voorkeur op Jelle Vossen en Elyaniv Barda. Het vertrouwen van Mario Been doet de spits duidelijk goed. “Ik probeer dan ook veel terug te geven aan de trainer. Hier krijg ik meer vertrouwen dan bij Standard. Anderen hadden meer kansen zich te bewijzen”, legt Benteke uit.

Racing Genk moet strijden voor een plekje in PO1. Benteke ziet het desondanks nog goedkomen. "Als we ons plaatsen voor PO1, verdwijnt onze mindere eerste ronde naar de achtergrond. In Bergen hebben we getoond dat we als een ploeg kunnen acteren. Die lijn moeten we doortrekken naar de laatste vier wedstrijden van de reguliere competitie", besluit Benteke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties