"Vleminckx slachtoffer van vertrek Dirar"

Melissa Maes
| 20 reacties
"Vleminckx slachtoffer van vertrek Dirar"
Foto: © SC

Een jaar na zijn 23 treffers voor het Nederlandse NEC loopt het voor Bjorn Vleminckx niet zoals gewenst in Brugge. "Hij blijft positief en werkt hard."

Spitsentrainer Kenneth Brylle praat vaak met Bjorn Vleminckx. “Eigenlijk gaat het goed met hem. Hij blijft positief en werkt hard. Ik zeg hem dat hij geduldig moet blijven. Ik twijfel er niet aan dat Bjorn klaar zal staan als hij weer die kans krijgt. Hij blijft een goede spits”, aldus Brylle in Het Nieuwsblad.

Vleminckx scoorde vijf van zijn zes competitiegoals tot nu toe op assist van Nabil Dirar, maar die is vertrokken naar Monaco. “Bjorn is een beetje het slachtoffer van het vertrek van Dirar. Hij is op zijn sterkst in de zestien.”

“Wij hebben momenteel niet de flankspelers om die voorzetten voor doel te brengen. Maar Christoph Daum is flexibel met zijn systeem: de volgende twaalf matchen zullen we Bjorn nog hard nodig hebben.”

De vraag wordt weleens gesteld of Vleminckx wel scherp staat. “Ja. Bjorn is niet te dik. Dat blijkt uit alle testen. Op honderd gram meer of minder staat hij perfect op gewicht. Het is gewoon zijn lichaamsbouw”, besluit Brylle.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties