Interview Sollied: "KVK zal sterk voor de dag moeten komen"

Melissa Maes
| 3 reacties
Sollied: "KVK zal sterk voor de dag moeten komen"
Foto: © SC

Trond Sollied is met zijn team klaar voor de twee laatste speeldagen van de reguliere competitie. "KV Kortrijk zal sterk voor de dag moeten komen."

Melissa Maes in Gent

KV Kortrijk zal serieus uit zijn pijp moeten komen als het de drie punten wil pakken tegen AA Gent. “Mijn team is in vorm, dus ik verwacht dat we winnen. Zij zullen sterk voor de dag moeten komen als ze ons van de overwinning willen houden”, aldus Trond Sollied.

Hoe is de Noorse trainer daar zo zeker van? “Een getraind oog ziet alles en ik zie dat mijn jongens er klaar voor zijn. Het was mentaal belangrijk dat ze afgelopen weekend eens in een andere omgeving konden vertoeven. Ik hoop dat we nu zes op zes halen.”

De vele wissels in zijn basisopstelling vindt Sollied maar niets. Hij stelde dit seizoen al ruim dertig spelers op. “Het is zoals je favoriete spaghetti. Je eet die op een bepaalde manier het liefst, maar dan moet je om diverse redenen telkens voor een andere smaak gaan.”

Aan het einde van het seizoen ziet de coach sterkhouder Tim Smolders vertrekken. Zal de middenvelder nog speelminuten krijgen? “Tim is nu nog een speler van Gent en niet van Cercle. Ik zal de beste spelers gebruiken voor mijn team. Cercle Brugge is zijn keuze voor de toekomst."

Sollied steekt niet weg dat hij Smolders liever had zien bijtekenen. "Ik heb het clubbestuur wel het advies gegeven om hem te houden, maar zij beslissen er uiteindelijk over.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties