Anderlecht legt Wasilewski zware boete op: "Onaanvaardbaar"

Anderlecht legt Wasilewski zware boete op: "Onaanvaardbaar"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Marcin Wasilewski plantte zondag zijn elleboog in het aangezicht van Peter Delorge. Een zaak waar nog een staartje aan zal komen, want de Pool kan nog gestraft worden op basis van tv-beelden. Anderlecht heeft zijn verdediger ondertussen al een zware boete opgelegd.

Anderlecht aanvaardt het gedrag van speler Marcin Wasilewski niet. Daarom zal de verdediger een aanzienlijke boete krijgen die integraal doorgestort wordt aan de  RSCA Constant Vanden Stock Foundation.

“Wat Marcin gedaan heeft is onaanvaardbaar en strookt niet met de ethische waarden van de club. Hij zal door de club een financiële straf opgelegd krijgen”, zegt algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.

Ook trainer Ariël Jacobs las zijn speler de levieten. "Hoewel Marcin een speler is die veel respect verdient voor de wijze waarop hij zijn terugkeer heeft bewerkstelligd en de club dient, kunnen we de actie van gisteren niet aanvaarden. Sportief rekenen we op hem maar hij moet begrijpen dat wat gisteren gebeurde gewoonweg niet kan. Hij heeft, als speler van RSCA, een voorbeeldfunctie", vertelde de trainer

Wasilewski betoonde in een perscommuniqué ook spijt over wat hij deed. “Het was een onbezonnen actie. Ik heb echt spijt van wat ik gedaan heb. Hoewel ik hem niet moedwillig heb willen kwetsen, besef ik dat de slag echt niet kan. Ik ben een winnaar en die ingesteldheid heeft me gisteren parten gespeeld. Ik hoop dat Peter Delorge snel beter wordt en ik bied hem mijn excuses alvast langs deze weg aan. Ik zal hem ook persoonlijk contacteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties