Burgemeester Lokeren: "Zaterdag winnen wij de finale"

Jefrey Van der Straeten
| 8 reacties
Burgemeester Lokeren: "Zaterdag winnen wij de finale"
Foto: © SC

De Lokerse burgemeester Filip Anthuenis is er zeker van dat zijn club de bekerfinale gaat winnen. Hij roept ook de inwoners van zijn stad op om hun huizen te versieren in de clubkleuren.

Anthuenis gaat al van zijn zevende naar Sporting Lokeren gaan kijken. In die tijd speelde zijn oom Aimé, de latere succescoach van Genk en Anderlecht, immers voor de club. “Ik ben in 1981 als 16-jarige ook naar de toenmalige bekerfinale gaan kijken. Maar ik heb de indruk dat het nu nog iets meer leeft dan toen”, aldus de trotse burgemeester in een interview met de regionale zender TV Oost.

Na de wedstrijd wordt er een groot feest georganiseerd op de vernieuwde Lokerse markt, een project waarmee Anthuenis in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen graag mee uitpakt. Op die nieuwe markt zal sowieso feestgevierd worden, of Sporting nu wint of niet. “Lokeraars zijn sportief. Ook als we verliezen, zal er een feest zijn. Ook dan zullen de spelers ontvangen worden op een podium in het centrum van de stad. Maar ik ga er niet van uit dat we gaan verliezen.”

Anthuenis geeft aan dat zo'n bekerfinale een grote visibiliteit geeft aan een stad als Lokeren: “Sporting Lokeren is de ambassadeur bij uitstek voor onze stad. Als men mij in Brussel aanspreekt (Anthuenis is ook Vlaams Parlementslid, red.) is dat negen op de tien keer over Sporting Lokeren.

Of de burgemeester de wedstrijd in Brussel zal bijwonen? “Ja, ik zit samen met de burgemeester van Kortrijk en met de voorzitter van de voetbalbond. Dat is het protocol heb ik vernomen.”

Ten slotte deed de Open Vld'er nog een oproep aan de inwoners van zijn stad: hij vroeg om zoveel mogelijk huizen in de Lokerse clubkleuren wit-zwart-geel te versieren. De stad gaf in ieder geval het voorbeeld door een spandoek aan het stadhuis te hangen.

Eerder deed zijn partijgenoot Vincent Van Quickenborne al een oproep aan de KV Kortrijkfans om allemaal met een supporterstrein naar Brussel af te reizen. Eén ding is zeker: op het Open Vld-partijbureau volgende maandag zal er minstens één iemand zeer ongelukkig zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties