Kurt Defrancq moet de 12de man van Club doorheen PO1 loodsen

Tomas Taecke
| 70 reacties
Kurt Defrancq moet de 12de man van Club doorheen PO1 loodsen
Foto: © SC

Club Brugge heeft vandaag een nieuwe coach aan de technische staf toegevoegd. Linietrainer Kurt Defrancq neemt vanaf heden de taak van 'performance coach' op zich, waarbij hij op een speelse wijze de blauw-zwarte fans achter hun grote liefde wil scharen.

Tomas Taecke in Brugge

Terwijl Christoph Daum de spelersgroep klaarstoomt voor PO1, wil Club Brugge ook zijn fantastische fans voorbereiden op de nacompetitie. Op een ludieke wijze lanceert blauw-zwart de nieuwe campagne voor de play-offs, waarin Kurt Defrancq het maximale rendement uit de twaalfde man wil halen. Voor de gelegenheid werd er ook een kleine delegatie fans toegelaten in de persruimte, die zich het initiatief alvast lieten smaken. Onder tromgeroffel en applaus sprak Defrancq - met de trainersband om de arm gespannen - de verzamelde pers toe.

"Voor mij is het een hele eer om deze positie te mogen innemen", zei Defrancq dinsdagmiddag op zijn persvoorstelling. "Ik ben al heel mijn leven fan van deze club en krijg nu de kans om mijn steentje bij te dragen. Als kleine jongen groeide ik op als buurman van monument Raoul Lambert. Aan zijn hand mocht ik het veld op 'De Klokke' ooit betreden. Later beleefde ik heel wat memorabele matchen in het 'Olympiastadion', waar ik tot op vandaag nog wedstrijden bijwoon".

Club Brugge benadrukt dat het niet de bedoeling is om hun fantastische fans alles aan te leren, maar dat het initiatief enkel ter ondersteuning van de twaalfde man ontstaan is. Via de sociale media zullen filmpjes gedeeld worden, waarin Kurt Defrancq de fans op ludieke wijze wil klaarstomen voor de wedstrijden.

"Club Brugge straalt van De Panne tot in Maaseik", voegt Defrancq eraan toe. "Het is dan ook moeilijk om al deze fans persoonlijk te benaderen. Daarom zal ik vele filmpjes online plaatsen om hen op die manier te onderrichten. De fans zijn fantastisch, maar we willen nog meer koorkracht steken".

Persvoorlichter Wim De Meyer gaf nog mee dat dit initiatief voorlopig enkel voor de play-offs bedoeld is, maar dat niemand op dit moment eigenlijk weet waar deze samenwerking toe kan leiden".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties