Interview "AA Gent wil derde plaats behouden"

Melissa Maes
| 13 reacties
"AA Gent wil derde plaats behouden"
Foto: © SC

Voor het derde jaar op rij doet AA Gent mee in PO1. Blauw-wit wist in het eerste jaar de tweede plek te veroveren, vorig seizoen ging het minder: de vijfde plaats. Wat wordt het in 2012? Onze redactie sprak met assistent-trainer Manu Ferrera en topschutter bij AA Gent, Jesper Jørgensen.

Met 63 doelpunten in de reguliere competitie doet geen enkele club beter dan AA Gent. Opvallend, de topschutters bij blauw-wit zijn middenvelders Bernd Thijs en Jesper Jørgensen met elk tien treffers.

De Deense middenvelder geeft toe verrast te zijn door die statistieken. “Maar ik zie het als een sterkte van AA Gent: veel verschillende spelers kunnen scoren. Toch hoop ik dat een van onze aanvallers zal knallen tijdens de play-offs en Bernd en mij zullen voorbijsteken.”

Jørgensen heeft trouwens de meeste speelminuten in de benen, maar van vermoeidheid is nog geen sprake. “De tijd zal het uitwijzen, maar ik voel me nu nog erg goed. Onze fysieke vorm bereikt nu stilaan de top en dat is dankzij een goede verzorging van de club, genoeg slapen en goed eten.”

“Derde plek vasthouden”
Bij AA Gent is men altijd heel duidelijk geweest over de ambities: Europees voetbal. “Wij zijn tevreden met de derde plek die we nu hebben. Ik teken nu meteen met mijn twee handen en twee voeten om die plek te behouden”, reageert Manu Ferrera.

“Dat zou willen zeggen dat we een heel goed seizoen achter de rug hebben en dat we twee grote ploegen achter ons houden. Die prestatie zou ook sterk zijn als je onze middelen vergelijkt met die van andere topclubs.”

“Wat Standard vorig jaar deed, kan eigenlijk niet”
De eerste wedstrijd voor de Buffalo’s in PO1 is tegen Standard. “Het is een goede zaak dat we thuis beginnen en dat we ook de laatste match op eigen veld afwerken (tegen Racing Genk, nvdr.). Tegen wie we moeten starten maakt me niet veel uit, we moeten toch twee keer tegen iedereen spelen.”

Wat vindt Ferrera trouwens van het play-off-systeem? “Ik ben voorstander, maar die puntendeling in PO1 moet toch eens herbekeken worden. Wat Standard vorig seizoen bereikte, kan eigenlijk niet. Anderlecht en Racing Genk speelden tien maanden goed en de Rouches slechts anderhalve maand en toch wist Standard nog mee te strijden om de titel.”

“Maar het play-off-systeem vind ik wel goed. Iedereen wint. De clubs hebben meer inkomsten en de supporters van de eerste zes en neutrale voetballiefhebbers krijgen meer topwedstrijden voorgeschoteld”, besluit Ferrera.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties