Beerschot: "Media wil club destabiliseren"

Tomas Taecke
| 124 reacties
Beerschot: "Media wil club destabiliseren"
Foto: © SC

Beerschot is niet opgezet met de negatieve berichtgeving die andermaal in de pers is verschenen. Op vrijdag berichten HLN en DM dat de club genoodzaakt is het budget te halveren, terwijl dit volgens de Ratten helemaal niet klopt.

Naar aanleiding van nieuwe foutieve berichtgeving in de media heeft Beerschot via een persmededeling duidelijk gemaakt dat de club niet opgezet is met de manier waarop de club in de schijnwerpers geplaatst wordt.

HLN en De Morgen insinueren dat Beerschot zijn budget moet halveren van 9 naar 4,5 miljoen opdat de club zijn licentie zou krijgen, wat helemaal niet waar zou zijn. In werkelijkheid zou het budget van de Ratten zelf boven de 9 miljoen uitstijgen.

In hetzelfde artikel wordt vermeld dat Beerschot op een goedkope manier spelers van onder andere Tottenham en West Ham zou lenen, wat volgens de Ratten eveneens fictie is. Er is immers nooit contact geweest met die clubs.

Patrick Vanoppen reageert: "Dit is de schaamte voorbij. Dagelijks verschijnen er artikels in de pers die helemaal niet waar zijn. En dan is men verbaasd wanneer er een persstop wordt ingelast. Dit soort informatie kan onze club schade berokkenen. Wat moeten potentiële sponsors niet denken? Wil men de club kapotmaken?", aldus Vanoppen.

Persvoorlichter Frank van Laeken treedt bij: "Hoe komen die journalisten aan dat soort informatie? Beerschot stoort zich enorm aan deze berichtgeving. Wij kunnen omgaan met kritische berichten, dat hoort erbij. Maar dat er voortdurend onjuiste informatie verspreid wordt, kunnen wij niet tolereren", aldus de perschef.

Beerschot heeft eerder een persstop ingelast die dit weekend stopgezet zou worden. De bedoeling was om na een reeks destabiliserende artikels de rust te laten terugkeren. "Ik was zelf dertig jaar actief in de media en heb het gevoel dat de betrouwbaarheid nooit lager was dan nu", voegt Van Laeken eraan toe. "Checken gebeurt nog nauwelijks, laat staan dat er gedubbelcheckt wordt".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties