"N'Diaye betrapt op doping"

Melissa Maes
| 71 reacties
"N'Diaye betrapt op doping"
Foto: © SC

Ismaïla N'Diaye is na de competitiewedstrijd KV Kortrijk - Bergen op 11 februari betrapt op doping. De zaak is nu in handen van het Vlaamse dopingtribunaal (VDT) en de bondsprocureur van de KBVB is op de hoogte gebracht.

Ismaïla N’Diaye is betrapt op doping, dat schrijft S/Vm. “De speler heeft niet om een contraexpertise gevraagd”, zegt ondervoorzitter van het VDT, Guy Craybex. “Het gaat wel degelijk om een positieve controle, niet om een geval van problemen met whereabouts.”

Op het dopingtribunaal wordt nu een commissie samengesteld, bestaande uit een voorzitter en twee bijzitters. Die zullen N’Diaye horen en het dossier onderzoeken. “Het Vlaams dopingtribunaal past de WADA-code toe. In principe is de straf dus twee jaar schorsing.”

“Welk product daarbij is gevonden, of welk prestatiebevorderend effect het heeft, maakt in principe niet zoveel uit. De vaststelling van de aanwezigheid van een product in een lichaam is voldoende.”

Doping op profniveau komt in het voetbal weinig voor, N'Diaye is voor het Vlaamse dopingtribunaal een primeur. De Senegalees speelt sinds afgelopen zomer voor KV Kortrijk. Hij kwam dit seizoen in ongeveer een derde van de wedstrijden van Kortrijk aan de aftrap, voornamelijk als verdedigende middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties