Interview Lokeren: "Renoveren of uitwijken naar Heizel"

Melissa Maes
| 9 reacties
Lokeren: "Renoveren of uitwijken naar Heizel"
Foto: © SC

Het seizoen 2011-2012 heeft voor Lokeren vele gezichten. De eerste maanden waren moeizaam, maar na de winterstop kwam het team van Peter Maes op dreef. De Waaslanders moesten zich uiteindelijk tevredenstellen met PO2, maar haalden alsnog een mooie prijs binnen.

“De Beker van België heeft ons seizoen toch nog kleur gegeven. Vorig jaar hadden we PO1, dit jaar de Cofidis Cup. Die prijs is ook belangrijk naar ons imago toe”, laat sportief directeur Willy Reynders aan onze redactie weten.

“Nu is het wachten op de respons. Tijdens de finale waren er zeventienduizend supporters van Lokeren aanwezig. Ik hoop nu ook dat een deel van die meegereisde fans zich een abonnement aanschaft voor volgend seizoen. Het streefcijfer is vijfduizend.”

Komt het Europees voetbal toch niet iets te vroeg voor Lokeren? “Het is iets wat je moeilijk kan tegenhouden. Naar onze aanhang toe is dat zeer leuk. Het is natuurlijk afwachten waar we onze Europese wedstrijden gaan afwerken.”

“Het spreekt voor zich dat we het liefst in ons eigen stadion zouden spelen. De besprekingen met de stad zijn nu aan de gang. Renoveren moet toch mogelijk zijn? Nu hebben we redenen genoeg om aan te kloppen bij het stadsbestuur. Als het niet lukt, kunnen we nog naar de Heizel uitwijken.”

"Nu al voorbereiden naar volgend seizoen toe"
Met het oog op een Europees avontuur wil Lokeren zoveel mogelijk spelers behouden. “Er staan altijd spelers in de picture, dat was vorig jaar ook zo. Toch gaan we proberen onze groep samen te houden en proberen te versterken. Dat Europees ticket kan ons daar bij helpen.”

“Het voordeel van PO2 is dat we nu al vroeger bezig kunnen zijn met onze ploeg voor volgend seizoen. Ook jongere spelers krijgen nu hun kansen om mee te voetballen met de ervaren jongens”, besluit Reynders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties