Interview Vanhaezebrouck: "Streekduel tegen Club is slecht ingepland"

Tomas Taecke
| 39 reacties
Vanhaezebrouck: "Streekduel tegen Club is slecht ingepland"
Foto: © SC

KVK-coach Vanhaezebrouck laakt de Kalendercommissie maar rekent zondag tegen Club Brugge toch op een vol huis en de steun van de fans. "Opnieuw wordt er geen rekening gehouden met het kleintje van PO1".

Tomas Taecke in Kortrijk

KV Kortrijk tankte met een puntendeling in het Astridpark een dosis vertrouwen in de aanloop van de derby tegen Club Brugge. Hoewel Hein Vanhaezebrouck het duel tegen blauw-zwart geen derby wil noemen, beseft hij dat deze match heel wat losmaakt in de regio.

"Het blijft een speciale wedstrijd voor de supporters en de club, maar bij de spelers ligt dat anders. De jongens die ooit in Brugge voetbalden (Capon, De Mets en Dejaegere nvdr.) vinden dit niet meer zo bijzonder. Voor de fans is het wel specialer dan een match tegen Genk of Gent, waardoor ik ook hoop dat we zondag voor een vol huis spelen. Op Anderlecht waren er slechts 75 fans meegereisd, terwijl we de week voordien voor 15000 mensen speelden op de Heizel. De prijzen op Anderlecht en in PO1 zijn misschien wel duurder, maar toch wil ik een oproep lanceren opdat onze fans - die ik helemaal niets wil verwijten - zondag op post zouden zijn".

Vanhaezebrouck is slim genoeg om te weten dat ook de Ronde van Vlaanderen vorige zondag heel wat mensen in de zetel hield.

"Zondag zal dat met Parijs-Roubaix niet anders zijn. Ik vind dat deze wedstrijd ongelukkig gepland is en moet vaststellen dat de Kalendercommissie weinig rekening houdt met de kleinste club in PO1. Ik denk niet dat ze op Pasen - met in de namiddag zo'n belangrijke wielerwedstrijd op televisie - Club Brugge voor eigen volk zouden laten spelen. Zonder afbreuk te doen aan het werk van Telenet en Belgacom, worden onze wedstrijden ook grotendeels door die laatste van de twee uitgezonden".

Na de verloren bekerfinale kreeg de coach van KVK de trein snel weer op de rails met een verdiend gelijkspel op Anderlecht. Vanhaezebrouck komt graag nog eens terug op de puntendeling in het zonovergoten Astridpark.

"Anderlecht was blijkbaar niet gemotiveerd of gestresseerd, maar dat had er volgens mij weinig mee te maken. In de eerste helft zochten zij naar een voetballende oplossing waar wij fantastisch op hebben geanticipeerd. Na de rust gebruikten ze de lange bal waardoor ze gevaarlijker werden. Of er sprake is van onderschatting? Ik denk dat niemand KV Kortrijk nog onderschat, ook Club Brugge zal dat niet doen. Ze kennen onze kwaliteiten, bovendien zit iedereen op zijn plaats in PO1. Terwijl andere clubs zich vaak ingraven, gaan wij voluit onze kans tegen topclubs. Het geleverde spel en de prestatie op Anderlecht getuigen daarvan".

Het seizoen van KV Kortrijk is op zich al meer dan geslaagd, toch gaat de coach van de Kerels niet akkoord met de stelling dat de Kortrijkzanen niets te verliezen hebben.

"Dat is een cliché waarin ik mij niet kan vinden. Als je niets te verliezen hebt, waarom begin je er dan aan? We moeten tonen waarom we deel uitmaken van PO1 en dat we kwaliteit in huis hebben. Tot op dit moment presteren we fantastisch en kunnen we terugblikken op een schitterend seizoen. Maar het stopt niet hier, we moeten daarop verder borduren en nog meer punten pakken. We zullen wel eens plat op de buik gaan in PO1 maar gaan vel in ieder geval duur verkopen".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties