Persboycot opgeheven: "Het was uit respect voor onze vriend"

Persboycot opgeheven: "Het was uit respect voor onze vriend"
Foto: © SC

Lucas Biglia kwam uit naam van de hele groep meer uitleg geven over de persboycot die Anderlecht afgelopen weekend inlaste na het gelijkspel op Standard. Die duurde dus exact vier dagen vooraleer hij werd opgeheven. Het moet een signaal zijn voor de pers.

Johan Walckiers in Anderlecht

Biglia kwam in hoedanigheid van zijn functie als kapitein een verklaring afleggen. Vragen mochten er niet gesteld worden. "Ik ben hier als vertegenwoordiger van heel de ploeg", stak Biglia van wal. "Wij hebben respect voor het werk van iedereen, ook dat van de pers. Maar de pers moet ook respect hebben voor het werk van onze ploegmaat. Wij zijn akkoord met alle kritiek op het sportieve, maar waar we niet akkoord mee gaan, is hoe de zaak Wasilewski werd benaderd."

"Wij vinden het onrechtvaardig. Zeker in vergelijking met alle andere - gelijkaardige - gevallen die elk weekend op de velden gebeuren. Die worden niet zo belicht en daarom hebben wij deze persstop ingelast. We weten dat de club contracten heeft met de tv en andere media en die zullen wij in de toekomst ook eerbiedigen. Maar wij willen respect voor onze kameraad, zoals wij ook respect hebben voor iedereen."

"We gaan niet alle pers in hetzelfde hokje steken, maar sommigen gingen te ver. Ik herhaal: dit was niet als reactie op sportieve kritiek. Wij organiseren normaal geen persboycot, wij organiseren voetbalmatchen. We willen enkel strijden voor sportieve rechtvaardigheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties