Reactie Jacobs: "Eindelijk getoond wat we in huis hebben"

Tomas Taecke
| 40 reacties
Jacobs: "Eindelijk getoond wat we in huis hebben"
Foto: © SC

Ariël Jacobs slaakte een zucht van opluchting na de ruime uitzege op het veld van de Buffalo's. De coach van Sporting zag zijn ploeg eindelijk weer kansen afdwingen en loofde ook de ingesteldheid van zijn spelers.

Tomas Taecke in Gent

Na twee puntendelingen en een matige start in PO1 rekende Anderlecht woensdagavond alvast af met één van zijn twee titelconcurrenten. Ariël Jacobs was tevreden na de 1-4-overwinning, die paars-wit voorlopig op het juiste spoor heeft gezet.

"Bij momenten hebben we heel goed voetbal gebracht en getoond wat we in onze mars hebben", zei Jacobs na de ruime overwinning. "Het tweede doelpunt was daar een mooi voorbeeld van. Na de pauze hebben we Gent op het ideale moment de doodsteek gegeven, want net in die fase van de partij trad er bij ons wat nonchalance op".

"De voorbije periode was het moeilijk om doelkansen te creëren, maar vandaag hebben we getoond wat we kunnen. We hebben veel kansen onbenut gelaten, maar er wel enorm veel afgedwongen".

"Vandaag hebben sommige spelers bewezen dat ze altijd klaar staan. Play-off 1 brengt een zwaar speelschema met zich mee dus hebben we iedereen nodig. Deze prestatie en dit resultaat geven ons, en vooral de spelers die minder kansen krijgen, de nodige boost".

"Ik denk dat we Gent nu uitgeteld hebben, maar blijf erbij dat we enkel naar onszelf moeten kijken. In dat opzicht is deze overwinning van vandaag mentaal enorm belangrijk", aldus Jacobs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties