Interview De Witte: "Je kan niet alles hebben"

Melissa Maes
| 257 reacties
De Witte: "Je kan niet alles hebben"
Foto: © SC

De kritiek op de play-offs blijft toenemen: het niveau is niet denderend, het aantal toeschouwers neemt niet toe en het puntensysteem fronst tal van wenkbrauwen. Toch blijft Pro League-preses Ivan De Witte voorstander van de play-offs, mits enkele aanpassingen.

“Ik wil vooral het puntensysteem aanpakken. Dan denk ik aan het behoud van de punten of een deling door twee derde. Of dat laatste ingewikkeld wordt voor de fans? Een halvering is ook niet goed. Je kan niet alles hebben”, zegt Ivan De Witte aan onze redactie.

De aanpassingen kunnen er snel komen. “Volgende week komt de Pro League samen. Er kan al over worden gesproken, maar een beslissing zal pas na dit seizoen worden genomen.”

Het play-off-systeem kan er ook voor zorgen dat AA Gent, de club van De Witte, voor het tweede jaar op rij Europees voetbal moet missen. “Ik moet een onderscheid maken tussen twee functies: voorzitter zijn van de Pro League en voorzitter zijn van AA Gent. Mijn visie op het systeem en op mijn eigen club hou ik gescheiden. Als je dat niet doet, dan geraak je nergens”, besluit De Witte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties