Interview Mbokani: "Wij zijn sterker dan Club"

Mbokani: "Wij zijn sterker dan Club"
Foto: © SC

Je hebt van die spelers die voorzichtig zijn in hun uitspraken en dan heb je Dieumerci Mbokani. De spits van Anderlecht is in topvorm en straalt een boel vertrouwen uit. Hij is dan ook zeker over de match van zondag: "Wij zijn sterker dan Club."

Johan Walckiers in Anderlecht

Mbokani verkeert momenteel als één van de weinigen in supervorm. "Ik ben honderd procent", bevestigt de Congolese aanvaller. "Ik voel me ook goed en ik werk voor de ploeg. Dat werk verhindert me niet om nog altijd fris te zijn voor de goal. De basis legde ik op stage. Bij mij zit er maar één doel in mijn hoofd: de titel. Dat ik reeds dertien keer scoorde? Ik wil er meer maken. Twintig? Ik zet geen doel, gewoon genoeg om kampioen te worden."

Voor de match van zondag tegen Club Brugge heeft de aanvaller niet de minste twijfels. "Volgens mij gaan we winnen. De match kan beslissend zijn voor de titel. Als wij winnen, is het over voor Brugge. In topmatchen is Club momenteel niet zo sterk, wij zijn sterker. Bij verlies is het voor ons nog niet gedaan, maar voor hen denk ik wel. "

Dat Anderlecht tot nu toe nog niet veel grootse zaken liet bewonderen in de play-offs is daarbij geen rem. "Dit is niet hetzelfde als vorig seizoen, het gaat het omgekeerde worden", ontkent Mbokani. "Verleden jaar waren er heel wat blessures. Dat we twee matchen niet goed speelden, wil nog niets zeggen."

'Uitvallen Suarez zou groot verlies zijn'
Genk ging met de drie punten lopen in het Astridpark en is de beste ploeg in de PO I op dit moment. "Genk speelde hier heel goed, maar dat is maar één wedstrijd. We hebben deze week met heel de groep gepraat over de match van zondag en we zijn er klaar voor. Genk is ook geen kandidaat meer voor de titel. Het gaat tussen ons en Brugge."

Dat er wat spelers uit vorm zijn, betwist hij niet. "Maar Jovanovic heeft hard gewerkt en zal zondag zeker iets doen. Suarez speelt met een blessure en dat is een probleem, want hij zorgt voor assists en acties. Indien hij zou uitvallen zou dat een groot verlies zijn. Maar ik probeer ook wat in de rol van Mati te spelen om hem te helpen."

Het is waar dat Mbokani heel wat werk verricht voor de ploeg. Op een gegeven moment zagen we hem zelfs de bal op de linksachter komen ophalen. "Ik heb in het buitenland geleerd dat ik moet werken voor de ploeg. Als ik vooraan geen ballen krijg, ga ik ze zelf ophalen."

'Begrijp niet waarom ik geschorst zou worden'
Een match tegen Club Brugge zorgt alvast niet voor extra druk. "Ik voel geen druk. Ik ben trouwens voor elke match klaar. Of dat nu tegen Lokeren of tegen Club is, dat maakt geen verschil."

Zijn prestaties zullen waarschijnlijk ook wel interesse opgewekt hebben, maar daar is hij naar eigen zeggen niet mee bezig. "Ik zit hier goed. Ik denk momenteel ook niet aan een transfer. Ik weet ook niet van interesse, daar hou ik me op dit moment niet mee bezig. Enkel het kampioenschap telt."

In de match tegen Standard was er het akkefietje met Pocognoli waardoor hij nu geschorst zou kunnen worden op basis van tv-beelden. "Het was zeker niet expres. Ik begrijp ook niet waarom ik geschorst zou kunnen worden. Hij maakte de fout. Ik was verrast toen ze mij vervolgden. Ik hoop dat ik geen schorsing krijg nadat ze de beelden bekeken hebben."

Mbokani krijgt zelf echter ook de nodige klappen te verwerken. "In de match tegen Standard was Kanu me constant tikken aan het geven als de scheidsrechter het niet zag. Vroeger had ik daar misschien op gereageerd, maar nu niet meer. Ik denk aan niets tijdens een match. In het hoofd ben ik heel sterk geworden. Dat is die ervaring uit het buitenland."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties