Interview Jacobs: "Wou dat spelers elke week groepsgesprek hielden"

Jacobs: "Wou dat spelers elke week groepsgesprek hielden"
Foto: © SC

Ariël Jacobs blikte vrijdag vooruit naar de wedstrijd tegen Club Brugge. Voor de paars-witte trainer is de wedstrijd tegen Club niet beslissend voor de titel. "Al willen de spelers wel een tik uitdelen."

Johan Walckiers in Anderlecht

Tot nu toe kan Anderlecht geen groots bilan voorleggen, zelfs niet met de play-offs van vorig seizoen meegerekend. "Dat zijn statistieken en daar maak ik me geen zorgen om", aldus Jacobs. "Die kan je bekijken zoals je wil. Op cijfertjes kan je niet voortgaan. We hadden ook de beste cijfers na de reguliere competitie en in de Europa League. Elke keer opnieuw moet je bevestigen."

Voor Jacobs is er dus ook na de vijfde speeldag niets beslist. "De spelers willen wel een mentale tik uitdelen aan Brugge", zag ook Jacobs na een groepsgesprek tussen zijn jongens. "Dat vind ik fantastisch. De droom van elke trainer dat de spelers zo'n initiatief nemen. Ik wou dat dit geen uitzondering was, maar elke week regel.

Met de spelletjes wie underdog is en wie niet, doet hij niet mee. "Ik richt mij op m’n eigen ploeg, niet op de tegenstander. We kennen altijd de kwaliteiten en gebreken van onze tegenstanders. Wij moeten er staan en proberen de zwakke punten uit te buiten van de tegenstander. De rest, daar steek ik geen energie in. Spelers hebben het al moeilijk om één opdracht uit te voeren, ik ga geen plan A, B of C bedenken."

Anderlecht kan op vier punten voorsprong komen. "Dat is nog niet beslissend. Na Gent dacht iedereen dat Anderlecht vertrokken was, maar het blijkt dat iedereen van iedereen kan winnen. Dat was toch ook het doel van deze play-offs? Dat het spannend zou blijven tot het einde?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties