Interview Martens: "AA Gent staat dicht bij Club Brugge"

Melissa Maes
| 39 reacties
Martens: "AA Gent staat dicht bij Club Brugge"
Foto: © SC

Bojan Jorgacevic ruilde dit seizoen AA Gent voor Club Brugge. In 1999 deed Sandy Martens hem dat al voor. Vanavond ontvangen de Buffalo's aartsrivaal Club, een affiche waar de voormalige international het nog steeds warm van krijgt.

De Gentse aanhang had het moeilijk toen Bojan Jorgacevic in november vorig jaar koos voor Club Brugge. “De emoties van sommige Gent-fans zijn nogal heftig, maar ik aanvaard die. Ze zijn heel erg teleurgesteld”, liet de Serviër toen optekenen.

Sandy Martens maakte dertien jaar geleden dezelfde keuze, maar het voetballandschap zag er toen nog anders uit. “Dat was een andere periode dan nu. Ik heb mijn transfer goed ervaren”, vertelt de voormalige spits aan onze redactie.

“AA Gent had toen financiële problemen. Door mij en nog enkele andere jongens te verkopen, kon de club al deels zijn schulden aflossen. Gent was toen nog niet de topclub dat het nu wel is. Mijn keuze voor Club Brugge was toen een mooie stap in mijn carrière.”

“Of ik nu dezelfde keuze zou maken? Ik weet het niet. Dat is een vervelende vraag. Ik heb het vijf jaar goed gehad in Brugge. Ik heb er de titel en de beker gewonnen en ik heb Europees gespeeld. Maar nu staat AA Gent al een pak dichter bij Club. De stap zou nu niet meer zo groot zijn.”

"Als spits in het systeem van Sollied"
De duels tussen zijn twee ex-clubs doen Martens nog steeds iets. “De goesting om te voetballen zit nog steeds in mij. Ik zou er meteen weer bij willen lopen. Als spits in het systeem van Trond Sollied, dat is mijn ding. Maar ik heb een mooie carrière achter de rug. Ik heb van niets spijt.”

“Wie vanavond als winnaar uit de bus zal komen? Ik heb geen idee. Mijn gevoel zegt AA Gent. Maar ze hebben allebei de drie punten nodig (denkt na). Hopelijk wordt het een mooie voetbalavond (lacht).”

In play-off 1staat blauw-zwart momenteel op de tweede plek met 38 punten. AA Gent kan mits winst opnieuw derde worden en tot op een punt van Club Brugge naderen. “Ik vind die play-offs maar niks. Het is niets voor mij. Toen ik nog speelde was het simpel: wie aan het einde van de competitie de meeste punten had, was kampioen”, besluit Martens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties