Van der Elst: "In een flits zag ik de gevolgen passeren"

Melissa Maes
| 2 reacties
Van der Elst: "In een flits zag ik de gevolgen passeren"
Foto: © SC

STVV-trainer Franky Van der Elst is nog steeds niet bekomen van de degradatiestress. "Ik voel me verantwoordelijk voor wat is gebeurd, maar niet schuldig. Ik heb er alles aan gedaan om erin te blijven."

Franky Van der Elst geeft in HLN aan dat een degradatiestrijd heel slopend is. “Ik heb me vaak moe gevoeld. Vermagerd ben ik niet, en dik van miserie zal ik ook nooit worden, maar ik had soms heel weinig energie.”

“Eén keer heb ik de moed verloren, heel kort. Na Anderlecht, toen we in de slotminuut nog twee punten verloren. Die avond was ik emotioneel, met tranen in de ogen en zo. Na die match moesten we onze vijftiende plaats afgeven en op dat moment besefte ik dat het heel link werd.”

“In een flits zag ik de gevolgen passeren. Maar ik heb mezelf snel herpakt: dan trotseer je de pers en ga je verder. Ik ben onder de mensen blijven komen en dat doe ik nu nog. Ik heb geen vervelende ziekte opgelopen, hé.”

Hoe ziet de toekomst van Van der Elst er nu uit? “Ik heb nog een contract van een jaar bij Sint-Truiden. Ik kijk niet neer op tweede klasse. Ik heb 2,5 jaar bij Lommel gewerkt en dat was een mooie tijd. Ik heb nu al zin om aan volgend seizoen te beginnen. Ik ben een trainer met goesting.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties