Donk: "Anderlecht is de verdiende kampioen"

Jefrey Van der Straeten
| 36 reacties
Donk: "Anderlecht is de verdiende kampioen"
Foto: © SC

In een interview met Het Nieuwsblad kijkt Ryan Donk vooruit naar de wedstrijd van zondag tegen Anderlecht. "Het wordt erop of eronder", aldus de Nederlander.

Donk wil verhinderen dat Anderlecht voor de tweede maal in drie jaar tijd kampioen wordt tegen blauw-zwart. Temeer omdat Club de punten broodnodig heeft: “Als we verliezen in Anderlecht wordt het nog een gekkenhuis voor de tweede plaats.”

Donk staat zondag opnieuw tegenover Mbokani, die de vorige wedstrijd sterk speelde. “Mbokani is de beste spits van België. Samen met Jordi zal ik er alles aan doen om hem tegen te houden.”

Dat Anderlecht de verdiende kampioen zal zijn, staat ook voor de Nederlander als een paal boven water: “Anderlecht verdient die titel van bij het begin van het seizoen. Ze spelen volwassen, maken hun doelpunten en winnen de topwedstrijden. Wat wil je meer?”

Dat Donk de vermeende opvolger zou zijn van Toby Alderweireld bij Ajax – indien die zou vertrekken – is volgens de Nederlander een gerucht: “Ik weet van niets. In ben in onderhandeling met Club. Ik kreeg een nieuw voorstel, maar we liggen nog wat ver uit elkaar. Als ik hier volgend jaar nog moet spelen, dan doe ik dat met alle plezier.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties