Rel over tv-rechten bedreigt competitiestart

Fabian Morren
| 111 reacties
Rel over tv-rechten bedreigt competitiestart
Foto: © SC

Opschudding binnen de Pro League. Nieuwkomers Waasland-Beveren en Charleroi verkochten hun tv-rechten exclusief aan Belgacom TV. Mag niet, volgens de Pro League. De wedstrijden moeten ook op Telenet te zien zijn.

Dat het de Pro League menens is, mag duidelijk zijn. Zelfs een terugzetting naar tweede klasse wordt als stok achter de deur gehouden.

Charleroi en Waasland-Beveren verkochten de uitzendrechten van hun thuiswedstrijden exclusief aan Belgacom TV. Concreet zou dat betekenen dat Telenet die thuismatchen op zaterdagavond niet mag uitzenden. De Pro League stuurde beide clubs een aangetekend schrijven.

"Men wil dat we ons contract opzeggen, maar ik zie daar geen reden toe", aldus Dirk Poppe, algemeen manager van Waasland-Beveren, in Het Laatste Nieuws. "Belgacom heeft ons vorig jaar uit de nood geholpen en wij willen loyaal blijven."

De Pro League dreigt: "Beide clubs zijn technisch gezien nog altijd geen lid van de Pro League", zegt secretaris-generaal Ludwig Sneyers. "Ze moeten daarvoor eerst een aanvraag doen en aan al onze voorwaarde voldoen."

Concreet: het zou dus nog kunnen dat beide clubs naar tweede klasse zakken. Bij de Pro League hoopt men dat alles nog 'in der minne' kan geregeld worden. Indien de zaak een juridische slag wordt, dreigt de competitiestart uitgesteld te moeten worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties