De Rossi wil trauma tegen Engelse ploegen genezen

De Rossi wil trauma tegen Engelse ploegen genezen
Foto: © SC

Daniele De Rossi ontmoet vanavond Engeland. En de verdediger annex middenvelder heeft niet al te veel goede herinneringen aan de Engelse ploegen. Zo verloor hij met AS Roma in de Champions League al vier keer van ploegen van over het Kanaal.

"Al heb ik met Italië nog nooit tegen de nationale ploeg van Engeland gespeeld, maar in clubverband was het allemaal geen succes", zei De Rossi aan Uefa.com. De Italiaan verloor ooit al met Roma twee keer van Chelsea in de groepsfases, in de achtste finales van Arsenal en in de kwartfinale van Manchester United.

"Ik ben een groot liefhebber van het Engelse voetbal. Het heeft aantrekkingskracht op me, de beleving daar. Ze hebben een goede nationale ploeg met enkele snelle aanvallers. En natuurlijk Steven Gerrard. Hij is altijd mijn grote idool geweest."

Krijgt De Rossi een plaats in de verdediging of op het middenveld tegen de Engelsen? "Mijn kracht is dat ik veelzijdig ben. Centrale verdediger ging me goed af tegen Spanje, maar op het middenveld gaat het ook prima. Ik zal dan veel moeten bewegen, net als Gerrard altijd doet, en het hele gebied bestrijken. Het liefste speel ik kort voor de defensie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties