Kan de vereniging bevestigen?

Tomas Taecke
| 11 reacties
Kan de vereniging bevestigen?
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle wil de knappe prestatie van vorig seizoen dit jaar gewoon netjes nog eens overdoen. Groen-zwart haalde wat ervaring in huis die voor de nodige slagkracht en rust moet zorgen, maar zal toch aardig uit de hoek moeten komen om vanaf volgende week te bevestigen.

De reguliere competitie was er voor Cercle eentje die eindigde in mineur. Groen-zwart presteerde opvallend regelmatig maar gooide in de laatste drie partijen een ticket voor PO1 te grabbel. De Bruggelingen kroonden zich nog tot winnaar van PO2, maar gingen in het tweeluik om een Europees ticket tegen de Buffalo's plat op de buik.

In de slotfase van de competitie ontbrak het Cercle aan de nodige ervaring en vooral slagkracht om de knappe negen maanden met een navenante prijs te bekronen. De eerste speler die werd ingelijfd om een dergelijk scenario dit seizoen te voorkomen was Tim Smolders. Met Stef Wils achterin en Michael Uchebo in de aanval won Cercle in elke linie aan kwaliteit. De jonkies van Bob Peeters, zoals Mertens, D'Haene, Van Eenoo en Vetokele, zijn ondertussen ook een jaartje rijper.

Cercle mag dan wel versterkt zijn ten opzichte van vorig seizoen, toch zal de vereniging het allesbehalve eenvoudig krijgen om die sterke prestatie te repeteren. De ploegen waar groen-zwart straks de strijd mee zal aanbinden in de hoop dit seizoen wel PO1 te halen, zijn op hun beurt ook kwalitatief versterkt. Dat geldt voor Lokeren, Beerschot en KV Mechelen, terwijl ook revelatie KV Kortrijk helemaal niet is verzwakt. Groen-zwart pakte vooral buitenshuis veel onverhoopte driepunters, iets wat dit seizoen quasi onmogelijk geëvenaard kan worden. Enkel als de concurrenten ontgoochelen en de vereniging op zijn beurt het boerenjaar kan herhalen, maakt Cercle eventueel aanspraak op een PO1-ticket.

Onze prognose: 9de plaats

Inkomende transfers: Tim Smolders (AA Gent), Stef Wils (Westerlo), Michael Uchebo (VVV), Koenraad Hendrickx (AA Gent), Mitchell Braafhart (Zaamslag), Thijs De Boevere (Standard)

Uitgaande transfers: Andrea Mutombo (HNK Rijeka), Nuno Reis (Sporting Lissabon), Honour Gombami (Antwerp), Nicaise Kudimbana (Oostende), Kevin Packet (Standaard Wetteren), Jonas Buyse (Standaard Wetteren), Amido Baldé (Sporting Lissabon)

 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties