Reactie Donk: "Aanvoerder zijn van Club is een hele eer"

Tomas Taecke
| 17 reacties
Donk: "Aanvoerder zijn van Club is een hele eer"
Foto: © SC

Door de afwezigheid van Carl Hoefkens mocht Ryan Donk de aanvoerdersband om zijn bovenarm spannen. "Het is een eer om de leiding te mogen nemen over dit Club Brugge", zei de Nederlander na de partij.

Tomas Taecke in Brugge

"We zijn zeker en vast opgelucht", wist Donk na de 3-1-zege in de spelerstunnel. "We hebben gewonnen in eigen huis en dat is altijd een doelstelling op zich".

"In de beginfase konden we tweemaal scoren, dan is het altijd een beetje makkelijker. Na het tegendoelpunt kwam de spanning wat terug maar uiteindelijk hebben we de drie punten kunnen vasthouden".

"Na de pauze was er teveel balverlies. We maakten het veld veel te groot en speelden totaal niet compact. De afstand tussen de linies was veel te ruim. We waren ook niet langer dominant, maar door enkele prachtige reddingen van Kujovic is het allemaal goed gekomen".

"Ik begrijp de fans: net als ons hadden ze verwacht dat de sneltrein ging verder razen, maar dat was niet zo. Veel had ook te maken met vermoeidheid. Ikzelf kamp nog steeds met allerlei pijntjes en dat geldt voor veel spelers".

"Onder Georges Leekens spelen we anders dan onder Daum. We komen veel aanvallender voor de dag, iets waar ik wel van hou (lacht). Tegen Kopenhagen zullen we wel beter met de kansen moeten omgaan".

"Waarom net ik de aanvoerdersband heb gekregen, hebben we niet besproken. Het is een keuze van de trainer maar voor mij wel een erkenning. Het is een hele eer om de leiding te nemen over dit Club Brugge, al zijn er nog andere jongens die daar ook voor geschikt zijn", aldus Ryan Donk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties