Reactie Scifo: "We worden benadeeld"

Scifo: "We worden benadeeld"
Foto: © SC

Bij Bergen was er niemand te spreken over de beslissingen van het scheidsrechterlijk trio. Vooral de uitsluiting van Jérémy Sapina lag zwaar op de maag van trainer Enzo Scifo.

Johan Walckiers in Bergen

Voor de tweede keer op rij werd Sapina uitgesloten voor een gelijkaardige overtreding. Voor de fout op Mbokani werd hij nog vrijgesproken en ook die op Tchité was twijfelachtig. "De aanvallers spelen het allemaal heel goed hé", zei een ontgoochelde Scifo. "Op Anderlecht was het hetzelfde en op Lokeren werden we ook niet gediend door de scheidsrechter. Ik ben ontgoocheld in het scheidsrechtersgilde, dat mag u gerust weten. Ik ben de laatste om de refs te bekritiseren, maar nu worden we toch systematisch benadeeld. We zijn dan ook geen grote ploeg."

Jérémy Sapina wou achteraf geen uitleg geven, want hij was al zwaar balend naar huis vertrokken. "De ontgoocheling bij hem was enorm groot. Als hij een fout begaat, is hij de eerste om dat toe te geven, maar hij verzekerde me dat er geen fout was. Het is beter dat hij nu niet praat."

Over de mentaliteit die zijn ploeg liet zien, kon hij wel tevreden zijn. "We hebben alles gegeven en ik heb de jongens ook een pluim gegeven voor hun karakter dat ze toonden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties