Britse pers lyrisch, Belgische kranten kritisch

Britse pers lyrisch, Belgische kranten kritisch
Foto: © SC

Over het Kanaal is men vele malen enthousiaster over de Rode Duivels dan in eigen land. Dat leert ons een blik in enkele Belgische kranten en Britse kranten en websites.

De Belgische kranten benadrukken het goede resultaat, maar zijn ook erg kritisch over het spel. Zo schrijft Het Laatste Nieuws: "De Rode Duivels hadden geen overschot. En dan drukken we ons nog eufemistisch uit. De ploeg zal collectief meer en beter moeten brengen om dinsdag Kroatië af te houden."

Ook Het Nieuwsblad weigert kritiek te sparen. "De Rode Duivels speelden te traag en met te weinig beweging. De tegenstander plooide gretig terug maar het verticale spel, de infiltraties, bleef te veel achterwege. Wales leek na de 0-1 rijp voor een grotere nederlaag maar in plaats van de geruststellende 0-2 te zoeken, verzoenden de Duivels zich met het rondspelen van de bal en het balbezit houden."

Britse pers
Dan is men op de BBC meer overtuigd van onze nationale ploeg. "Dries Mertens was outstanding", luidt het. "Na de rode kaart veranderde de wedstrijd in een trainingsmatch voor de Belgen."

Ook The Telegraph is overtuigd van de Belgen. "Ze zouden zich normaal makkelijk moeten kunnen kwalificeren voor het WK", zegt de krant. "België is zonder twijfel de zwaarste tegenstander die in Cardiff langs zal komen in deze WK-voorronde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties