AA Gent hakt Bocholt in mootjes, Ook Cercle wint van derdeklasser

Sam Soetaers

AA Gent heeft makkelijk gewonnen van Bocholt. De Buffalo's wisten maar liefst acht keer te scoren. Cercle won dan weer van Hoogstraten. Kortrijk en Waasland-Beveren kwalificeerden zich na verlengingen.

AA Gent – Bocholt (III) 8-0

Bocholt heeft een afstraffing in Gent niet kunnen voorkomen. De thuisploeg maakte brandhout van de derdeklasser. Het werd 8-0. Al na tien minuten spelen klom Gent op voorsprong door een strafschopdoelpunt van Conte. Diezelfde Conte was gelanceerd en schoot vanop 20 meter de 2-0 onhoudbaar binnen. Nog voor rust diepten de jonge Raman en Melli de score verder uit tot 4-0.

Na de koffie ging het doelpuntenfestijn verder. N'Diaye wist nog twee keer te scoren en verder troffen ook Nahayo en Melli raak. Het is Bocholt niet gelukt om een afstraffing te voorkomen.

Hoogstraten (III) - Cercle 1-3

Cercle heeft een deugddoende zege behaald tegen derdeklasser Hoogstraten. Uchebo had de Bruggelingen op voorsprong gebracht. Maar Hoogstraten weigerde zich gewonnen te geven. Tilburgs bracht de thuisploeg dan ook terug op gelijke hoogte. Cercle nam echter terug de leiding met een gelukje. Van Gansen werkte de bal in eigen doel. Uiteindelijk legde Rudi nog de 1-3 eindstand vast.

Brussels (II) - Waasland-Beveren 1-3 (n.v.)

Waasland-Beveren had verlengingen nodig om tweedeklasser Brussels opzij te zetten. De Waaslanders waren op voorsprong gekomen door een goal van Dugary. Brussels kwam via een strafschopdoelpunt van Siani weer op gelijke hoogte. Met een 1-1 stand gingen we ook verlengen. In die verlengingen maakten Plut en Cavens de klus voor Waasland-Beveren.

WS Woluwe (II) - KV Kortrijk 1-2 (n.v.)

Kortrijk had het niet makkelijk op het veld van WS Woluwe. Nfor bracht de bezoekers op voorsprong. De Oliveira maakte die voorsprong met een strafschopdoelpunt ongedaan. In de verlengingen scoorde Pavlovic het verlossende doelpunt voor Kortrijk. WS Woluwe eindigde de match nog met tien na een rode kaart voor Chanot.