Analyse Eerste echt grote test voor Anderlecht

Eerste echt grote test voor Anderlecht
Foto: © SC

Anderlecht maakt zich op voor de komst van Malaga. Niks financieel geplaagde ploeg, maar de trotse derde in de Primera Division, algemeen erkend als één van de twee zwaarste competities ter wereld. Paars-wit zal de handen uit de mouwen mogen steken.

Wat Malaga tot nu toe tentoon spreidde in de eigen competitie en de Champions League kan niet anders als indrukwekkend genoemd worden. De Spanjaarden zijn nog steeds ongeslagen in de Primera Division na zes wedstrijden. Met veertien punten staan ze zelfs derde in een competitie die net onder of gelijk aan de Premier League beschouwd wordt.

Dit weekend ging Real Betis met 4-0 voor de bijl. Ok, misschien een vertekend beeld omdat Betis al na tien minuten met tien man op het veld stond, maar toch... Zenit St-Petersburg met 3-0 kloppen, het is niet iedereen gegeven. Vraag het maar aan Anderlecht zelf.

Europese topspitsen

Voor het seizoen was er een enorme leegloop bij de Andalusische club. De club moest zijn belangrijkste spelers zoals José Salomon Rondon, Joris Mathijsen, Santi Cazorla en Ruud van Nistelrooy laten vertrekken of in het geval van die laatste, op pensioen laten gaan. Eerst werden vooral jonge spelers aangetrokken, maar uiteindelijk kwamen er nog twee regelrechte kleppers bij: Roque Santa Cruz en Javier Saviola.

De Paraguyaan Santa Cruz heeft er al een immense carrière opzitten bij Bayern München, Blackburn Rovers, Manchester City en Real Betis, maar fungeert voorlopig bij Malaga als invaller. En dat wil toch wel al iets zeggen. De voorhoede bestaat momenteel uit de 30-jarige Saviola (Barcelona, Real Madrid en Benfica zegt genoeg zeker?) en de jonge Fransisco Alarcon Suarez - kortweg Isco - die al een uitstekende indruk nalaat.

Twee tegengoals in 9 wedstrijden

Op het middenveld moet Malaga wel de Franse international Jérémy Toulalan missen maar met Joaquin en Portillo loopt daar nog genoeg talent rond. En wat gezegd over de verdediging? In negen (!) wedstrijden twee goals binnenkrijgen, Champions League-voorronde tegen Panathinaikos en Zenit meegerekend, laat niet echt van een zwakke plek dromen.

Een heel lange inleiding om te zeggen dat Anderlecht woensdag voor zijn eerste grote test komt te staan tegen een team dat zowel individueel als collectief top is. Een team dat organisatie en talent combineert. Een team dat ook heel intelligent is. Een zware dobber mag het dus best genoemd worden. En een test voor een team dat in de competitie weliswaar nog ongeslagen is, maar het moeilijk had de nul te houden. De spelers waren zaterdag ook enorm opgelucht dat dat tegen Lokeren nog eens het geval was, maar de aanvallers van Malaga hebben - met alle respect - al iets meer bewezen dan bijvoorbeeld Hamdi Harbaoui en Nill De Pauw.

Niet dat we hier pessimistisch willen doen over de kansen van de Brusselaars, maar enkele van de spelers ambiëren nog steeds een transfer naar een topclub. Voor de Mbokani's en Biglia's een uitstekende kans om zich te meten met de Europese (sub)top.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties