Interview Biglia: "Standard komt op goed moment"

Biglia: "Standard komt op goed moment"
Foto: © SC

Lucas Biglia ging woensdag samen met heel de ploeg ten onder tegen Malaga. De Argentijnse middenvelder beseft dat de Spanjaarden een maatje te groot waren: "Als we denken dat we hetzelfde niveau hebben, gaan we veel punten verliezen", zei hij over de Champions League.

Johan Walckiers in Anderlecht

Biglia legde de vinger op de wonde. Het combinatievoetbal van Malaga speelde de Brusselaars woensdag parten. Telkens werd de vrije man gevonden. "We waren niet op ons beste niveau", knikte de kapitein van paars-wit. "De organisatie ontbrak. Telkens iemand zijn man liet lopen, stortte alles in elkaar. Ik had ze al een hele tijd sterk ingeschat. Ik heb ze vier weken elke wedstrijd zien spelen en besefte dat het heel moeilijk ging worden."

Vier op zes

Anderlecht staat met 1 op zes nog nergens, maar is ook nog zeker niet uitgeteld. Al beseft Biglia ook wel dat het moeilijk gaat worden. "Er zijn nog vier wedstrijden te spelen, dus alles kan nog. Eén ding is duidelijk: we mogen niet denken dat we hetzelfde niveau hebben anders gaan we nog veel punten verliezen. We moeten het hebben van onze organisatie en agressiviteit. We moeten knokken en dat was er woensdag niet bij. Tegen Milaan waren we meer dan 100 procent, tegen Malaga niet."

Nu wachten twee wedstrijden tegen Zenit St-Petersburg. "Om door te stoten moeten we vier op zes pakken. Ja, ik weet ook dat het niet makkelijk zal zijn, maar als we ambitie willen hebben, moet het gewoon."

Zondag wacht de wedstrijd op Standard. Hoe sterk we de Luikenaars mogen verwachten is koffiedik kijken. Standard verloor zijn vorige drie competitiewedstrijden, maar kan ook uit zijn op revanche. "Het is goed dat we direct een grote wedstrijd moeten spelen. We kunnen daar vertrouwen pakken, maar mogen ze zeker niet onderschatten. Standard is zeker nog niet uitgeteld. Wij zijn gedwongen zo snel mogelijk de knop om te draaien. Standard is - met alle respect - ook niet van hetzelfde niveau als Malaga."

"Crisis bij Standard? Niet ons probleem"

Dat ze de Rouches een serieuze tik kunnen verkopen, daar zijn ze niet mee bezig. "Dat Standard bij verlies in een kleine crisis zit, is niet ons probleem. Wij gaan voor de drie punten, niet meer dan dat. Ik denk dat de match op een goed moment komt."

Het wordt ook een weerzien met Jelle Van Damme, die tegenwoordig weer op het middenveld acteert. "Ik zal hem wel tegenkomen, maar heb daar geen speciale gevoelens bij. Jelle was een belangrijke speler voor ons, maar hij verdedigt nu andere kleuren en doet dat zoals iedereen zou doen: met volle overtuiging."

"Onmogelijk om in CL 4-4-2 te spelen"

Vorige week uitte John van den Brom nog een lichte kritiek richting zijn aanvoerder. De hoekschoppen komen immers amper aan. Biglia zette dat recht door tegen Lokeren twee assists te versturen vanuit een stilstaande fase. "Dat heeft me niet echt geraakt. Als de coach zoiets zegt, luister ik en probeer er aan te werken. Soms lukt het, soms niet. Als Sacha er in komt, geeft hij ze trouwens."

Biglia speelt dit seizoen met Kanu aan zijn zijde. De Braziliaan kreeg het woensdag te horen van een aantal fans. "Ik heb hem na de match gefeliciteerd. Zelfs toen hij uitgefloten werd, bleef hij geconcentreerd spelen. Ik speelde vorig seizoen met Kljestan aan mijn zijde, nu is het Kanu. Hij is offensiever ingesteld terwijl Sacha en ik een beetje hetzelfde profiel hebben", aldus Biglia.

In de competitie speelt Anderlecht 4-4-2 terwijl in de Champions League overgeschakeld wordt naar een meer behouden opstelling. "Het is onmogelijk om hetzelfde systeem in de Champions League te spelen. We geven dan veel te veel ruimte weg", besloot Biglia.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties