Interview Pacovski: "Zo kan zelfs Anderlecht niet winnen"

Pacovski: "Zo kan zelfs Anderlecht niet winnen"
Foto: © SC

Tomme Pacovski denkt dat hem een zware avond staat te wachten tegen Anderlecht. De doelman van KV Mechelen loopt hoog op paars-wit: "Het is de volgende landskampioen. Zij hebben de beste ploeg."

Door Johan Walckiers

Bij KV hebben ze de laatste tijd ook niet te veel geluk. De waslijst aan geblesseerden is te lang om op te noemen en daarnaast zijn ook Antonio Ghomsi en Maxime Biset geschorst. Aanvoerder Xavier Chen viel met een hamstringblessure uit tegen OHL. "Het is bijna niet te geloven. We hebben een heel elftal aan geschorsten en geblesseerden. Zo is het bijna onmogelijk om resultaten neer te zetten. Al wil ik niets zeggen over de vervangers. Zij doen hun werk, maar het is moeilijk. Met zoveel geblesseerden en tegenslag kan Anderlecht zelfs niet winnen."

De Mechelaars zitten ook met heel wat frustraties na de nu toch oplopende scheidsrechterlijke beslissingen in hun nadeel. "Tegen Leuven was het weer van dat. Bij 2-1 wordt een duidelijk reguliere goal afgekeurd. Met zulke scheidsrechters kan je niets neerzetten", fulmineert Pacovski. "We verdienden al heel wat meer punten. Maar die grote fouten kosten ons heel wat punten. Het is nu reeds al de derde of vierde keer. Is het raar dat we gefrustreerd zijn?"

"Beste supporters van het land"

Pacovski wint voorlopig de concurrentiestrijd van Olivier Renard en Wouter Biebauw. Drie keepers eerste klasse waardig dus. Een ongekende luxe, maar soms ook een probleeem. "Voor de club is het goed natuurlijk, maar voor ons iets minder, want er kan er maar één spelen. We zijn goede vrienden. Op training willen we ons bewijzen, maar het gaat er altijd sportief aan toe."

Anderlecht wordt een nieuwe test. Een hele moeilijke. "Kwalitatief gezien kunnen we niet concurreren met hen. Zij hebben de beste ploeg van het land en ze zullen weer kampioen worden. Ik heb met de keepertrainer hen bestudeerd en ik heb een vrij goed idee van hoe ze spelen en hoe de spelers individueel het verschil proberen maken."

Pacovski rekent ook op de fanatieke thuisaanhang. "Dit zijn de beste supporters van het land. Weet je dat er zaterdag 3 à 400 supporters stonden om ons uit te wuiven naar Leuven? Dat was een onvergetelijk moment. Dat heb ik nog nooit meegemaakt in België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties