Fellaini: "Ik heb al beter gespeeld"

Christophe van den Boom
| 12 reacties
Fellaini: "Ik heb al beter gespeeld"
Foto: © SC

Marouane Fellaini is terug. De vorige interlands werkten de Rode Duivels hun wedstrijden af zonder de polyvalente middenvelder, maar vanavond hebben ze er een krachtige speler bij. Fellaini zit op het moment in de vorm van zijn leven, maar daar denkt hijzelf anders over.

“Neen, ik heb al beter gespeeld”, vertelt Big Fella kalm aan.  “Twee seizoenen geleden, voor ik geblesseerd raakte, haalde ik een hoger niveau.”

Maar als je de statistieken erbij pakt, dan doet hij het toch een stuk beter. Intussen zit hij al aan zes doelpunten dit seizoen. “Omdat ik in steun van de aanval speel en vaker in de zestien kom. En ik ben nu echt gebrand op het maken van doelpunten”, legt de Rode Duivel uit. “Ik kreeg altijd al veel kansen, ook toen ik als verdedigende middenvelder speelde, maar ik miste er veel. Ik werkte dit seizoen meer aan mijn afwerking en de automatismen werpen hun vruchten af. Om te scoren, moet je ook vaker je kans wagen. “

Zijn prestaties in de Premier League blijven niet onopgemerkt en topclubs als Chelsea en Manchester United zouden hem willen inlijven.  “We zullen zien. Sinds ik in Engeland speel, word ik elk seizoen wel bij een club geciteerd. Ik weet dat er teams geïnteresseerd zijn. Maar Everton mikt dit seizoen op de top vier. Ik denk niet dat ze hun beste spelers zomaar zullen laten gaan”, aldus Fellaini.

Een tijdje geleden kreeg hij nog kritiek vanwege enkele uitspraken over een stap hogerop. “Ik zeg gewoon wat ik denk. Maar tegelijkertijd is dit al mijn vijfde jaar in de Premier League. Het is geen geheim dat ik ambitieus ben. De club weet dat ook. Maar als ik bij Everton blijf, dan ben ik even gelukkig. Ik heb nog een contract tot 2016.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties