Interview De Boeck: "Geloof in deze club"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
De Boeck: "Geloof in deze club"
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Glen De Boeck werd vandaag voorgesteld als nieuwe trainer van Waasland-Beveren. De coach kijkt met vertrouwen uit naar zijn opdracht: "Ik geloof in deze groep." De Boeck heeft nu een gesprek met de spelers, getraind wordt er vandaag niet meer.

Sander De Graeve in Beveren

Glen De Boeck werd de voorbije maanden bij enkele clubs genoemd maar belandt nu toch bij Waasland-Beveren: “Ik heb een aantal gesprekken gevoerd maar je moet tegenwoordig bijna een buitenlander zijn om in België aan de slag te kunnen. Ik kon ook naar Sporting Lissabon als assistent maar dat ging uiteindelijk niet door.”

“Ik hoorde al enkele dagen niets meer van Franky Vercauteren. De mensen van Waasland-Beveren hebben ook erg kort op de bal gespeeld en gaven me opnieuw de kans om als hoofdcoach aan de slag te gaan en dan heb ik niet getwijfeld.”

Rekenen op Sonck

De nieuwe trainer kent de ploeg reeds: “De mensen van Waasland-Beveren zijn gisteren bij mij uitgekomen en ik had meteen een goed gevoel. Ik geloof ook op korte termijn in deze ploeg. Met mijn televisiewerk heb ik de ploeg enkele keren aan het werk gezien. Volgens mij is er voldoende potentieel, vergeleken met de andere ploegen onderaan, om het behoud te verzekeren.”

De Boeck benoemde ook de spelers waar hij op rekent: “Wesley Sonck is, ook op zijn leeftijd, nog steeds een spits waar je tussen de 12 en 15 goals van mag verwachten op een seizoen. In doel staat met Coosemans een doelman die indruk maakte bij Club Brugge. Kristof Lardenoit is verder een verdediger waarop je kan bouwen.”

Ambitie: stabiele subtopper

Ook op langere termijn ziet De Boeck mogelijkheden: “Ook al heb ik een contract tot het einde van het seizoen, ook op langere termijn zie ik mezelf functioneren in deze club. Ik voel dat de ambitie er is om op termijn een stabiele subtopper te worden. Deze regio leent zich daar ook enorm toe.”

Het is de eerste keer dat De Boeck in een lopend seizoen een club overneemt, toch is hij goed voorbereid: “Ik sprak al uitvoerig met de technische staf. Ik zit al lang genoeg in het voetbal om te weten waar de heikele punten liggen. Vooral het geloof moet terugkomen. Ik geloof sterk in de maakbaarheid van succes.”

De Boeck voelt, na twee mindere passages bij Beerschot en VVV Venlo, toch geen extra druk: “Moest ik die druk voelen, ik was rustig tv-analist gebleven. Dan had ik nooit de druk van het trainerschap opnieuw over me afgeroepen. Ik ben echter een voetbaldier, mijn kwaliteiten liggen op het veld.”

Versterking in winterstop

Normaal gezien komt er in de winterstop nog versterking: "De mensen van de club hebben mij verzekerd dat er in januari alles aan wordt gedaan om in eerste klasse te kunnen blijven. Ik denk niet dat het op dit moment raadzaam is om daar meer over te zeggen."

De Boeck bedankte tot slot zijn voorganger, Dirk Geeraerd: “De trainer die hier voor mij was heeft heel goed werk geleverd. Soms is het verhaal echter snel gedaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties