Reactie Gillet: "Ik heb over die fase tegen Milan gedroomd"

Gillet: "Ik heb over die fase tegen Milan gedroomd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Gillet heeft zaterdag zijn verantwoordelijkheid genomen. Na zijn fout in de match tegen Milan - en ook bij de goal van Beerschot ging hij niet vrijuit - eiste hij de strafschop op en zette die om.

Johan Walckiers in Beerschot

"Moest ik drie penalties op een seizoen gemist hebben, zou dat toch wel een kleine ramp geweest zijn", geeft hij toe. "De penalty tegen Brugge in de kampioenschapsmatch was wel die met de grootste stress. Hier stonden we 1-2 voor en ik was helemaal niet nerveus. Ik koos voor een 'patat' in het midden van het doel. Normaal gezien werkt dat maar één keer. Volgende keer moet ik iets anders vinden."

"Verdediging te hoog"

Voor Gillet was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. "Voor het vertrouwen was dit zeer goed na een moeilijke week", aldus de rechtsachter die tegen Milan zwaar in de fout ging. "Ik heb over die fase gedroomd. Ik moet in volle actie niet stoppen, maar ik dacht - net als Kouyate - dat Proto de bal ging komen halen. De kritiek? Ik heb niks gelezen. En het doelpunt van Beerschot? Ik doe er alles aan om Laerenbergh nog bij te halen, maar ik kom te laat. Onze verdediging speelde heel hoog. We brengen aanvallend heel veel bij, maar het is soms te veel. Zelfs als we domineren moeten we een zekere vorm van veiligheid achterin inbouwen. Momenteel staan we met twee uit positie bij balverlies. Dat is te veel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties