Reactie Praet: "Wil bal aan eerste paal geven"

Praet: "Wil bal aan eerste paal geven"
Foto: © SC

Dennis Praet besliste de bekerwedstrijd tegen KV Mechelen met een hoekschop die in één keer in doel verdween. "Niet expres", gaf hij na de wedstrijd ootmoedig toe.

Johan Walckiers in Anderlecht

De hoekschop werd door niemand meer aangeraakt en verdween achter de verbouwereerde Biebauw in doel. "Tuurlijk was het expres", grapte Praet. "Nee, serieus. Ik denk er niet aan als ik hem trap. Ik wil de bal gewoon aan de eerste paal geven en hij gaat binnen. Het is een doelpunt, daar ga ik niet over mekkeren. De vreugde was enorm, zeker bij 0-0 in de tweede verlenging. Je weet dat zo'n doelpunt op dat moment beslissend kan zijn."

Zijn ploegmaats waren er alvast blij mee. Die zagen het scenario van strafschoppen immers al dichterbij komen. "De Sutter rende naar me toe en lachte er wel wat mee. Hij zei dat enkel de groten à la Beckham zo'n corner ooit rechtstreeks binnentrappen", glimlachte de nog altijd maar 19-jarige Praet.

Bij Anderlecht zijn het normaal gezien Biglia en Iakovenko die de hoekschoppen trappen. Praet nam bij afwezigheid van beiden hun rol over. "Ik gaf in de jeugd alle corners", aldus Praet. "Ik heb er nooit één rechtstreeks ingeschoten. Of ik ze nog ga nemen? We zullen wel zien."

Ook de middenvelder was niet blind voor het moeilijke spel van Anderlecht. "Mechelen stond goed georganiseerd. Het was echt een muur en moeilijk om door te komen." Praet heeft 120 minuten op de teller, maar krijgt nu twee dagen vrij van Van den Brom. "De trainer heeft er een extra dag bijgedaan. Dus zal zaterdag waarschijnlijk geen probleem zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties