De Corte: "Gaan uit van eigen sterkte"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
De Corte: "Gaan uit van eigen sterkte"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wim De Corte nam na het ontslag van Adrie Koster de taken van hoofdcoach over. Hij ontvangt met Beerschot Club Brugge op zondag. Hij wil met meer lef spelen tegen de Bruggelingen en uitgaan van de eigen sterkte.

De Corte wil aanvallender spelen dan tegen Zulte Waregem. “We zullen voor eigen publiek met meer diepgang moeten spelen en meer durf tonen. We gaan dat doen zonder de deur open te zetten, er moet een evenwicht zijn”, aldus De Corte op de officiële website van Beerschot.

“Club Brugge gaat door een moeilijke periode maar het is nog steeds een topclub en een te duchten tegenstander”, is De Corte toch op zijn hoede. “Ze hebben met Bacca en Lestienne spelers die op snelheid een verdediging kunnen openbreken. Ook Vleminckx krijgt meer en meer vertrouwen. Dat zijn spelers die een wedstrijd kunnen beslissen.”

De Corte recupereert normaal gezien ook Ojo en Öztürk, twee belangrijke spelers: “Funso Ojo zal tegen Club Brugge weer in de wedstrijdkern zitten en zonder tegenslag zal ook Alpaslan Öztürk de kern vervoegen. Zij kunnen eventueel al in de ploeg komen, maar ik heb iedereen in de kern nodig. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte. Er is in ieder geval vertrouwen in de groep na het fel bevochten punt bij Zulte Waregem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties