Vanoppen: "Koster te lang uit de wind gezet"

Vanoppen: "Koster te lang uit de wind gezet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toen Adrie Koster aan de deur werd gezet, sprak Patrick Vanoppen nog over 'een spijtige zaak' en 'afscheid van een gentleman'. Nu, enkele weken later, spreekt de voorzitter van Beerschot andere taal.

'We hebben Koster veel kansen gegeven, maar hij wilde niet luisteren. Iedereen vroeg hem om die driehoek op het middenveld om te draaien, maar hij hield vast aan zijn systeem. Het houdt ergens op", vertelt Vanoppen in HLN.

Vanoppen wou Koster eerst aanhouden tot het einde van het seizoen. "Dat was ook de bedoeling. Tot hij bij mij is gekomen en heeft gezegd: 'ik voel het niet meer aan, voorzitter'. Dan gaat het bij mij ook rap: komaan, eruit. Er wat op dat moment ook al een opeenstapeling van feiten. Ik weet dat Koster de stempel droeg van disciplinair lichtgewicht, daar hebben wij met de club veel te weinig aandacht aan besteed."

De zaak Coulibaly maakte het allemaal wat erger. "Met Jacky Mathijssen was dat nooit voorgevallen. Ik heb op het moment van Coulibaly's ontslag mensen uit de wind gezet die het eigenlijk hadden moeten oplossen. En dan heb ik het over Adrie Koster, over niemand anders. Hij had er korter op moeten zitten, want er waren al enkele precedenten geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties