Vier Belgen in top-100 beste voetballers

Vier Belgen in top-100 beste voetballers
Foto: © SC

De Engelse krant The Guardian bracht naar jaarlijkse gewoonte een top-100 uit van beste spelers van het jaar. Messi staat in de lijst bovenaan, maar dat lijk bezwaarlijk nog nieuws. Wel staan er ook vier Belgen in de top-100.

Aan de top van de rangschikking van The Guardian staan de namen die iedereen verwacht. Messi staat volgens de Engelse krant op een, gevolgd door Cristiano Ronaldo, Xavi en Iniesta. Ook Ibrahimovic en Falcao staan in de top-6, Neymar staat op de dertiende plaats.

Eerste Belg in de lijst is Vincent Kompany op de 23e plaats. Hij is volgens de makers van de lijst uitgegroeid tot een echt kapitein. Hij houdt Manchester City meermaals recht en had met een belangrijk doelpunt in de derby tegen United een wezenlijk aandeel in het behalen van de titel.

Eden Hazard volgt op de 58e plaats. Hij is “een onstuimige dribbelaar, wiens inzichten en schoten Lille de titel bezorgde in 2011. De transfersom die Chelsea voor hem betaalde was zeker niet overdreven.” Even verder staat ook Fellaini op de 60e plaats. Hij bewees zich dit seizoen bij Everton als een van de absolute sterkhouders. Moussa Dembélé is de laatste Belg in de top-100. Hij staat op de 91e plaats in de ranglijst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties