Reactie De Sutter: "Ik sta fysiek stuk sterker"

De Sutter: "Ik sta fysiek stuk sterker"
Foto: © SC

De cijfers van Tom De Sutter zijn stilaan indrukwekkend aan het worden. De aanvaller scoorde in zijn laatste vier basisplaatsen acht keer. Maar dat was niet alles.

Tegen Lierse kroop De Sutter ook in de figuur van aangever met een assist voor Jovanovic en door een beslissende pass op Bruno voor de eerste goal. Nochtans werd hij niet in de basis verwacht, maar Van den Brom beloonde de aanvaller toch voor zijn goede prestaties. "Beloning? Ja, misschien wel, maar als je goed presteert, heb je voor een stuk wel recht op een basisplaats. Ik wist de dag voor de match dat ik ging spelen. Spijtig voor Kanu, maar ja..."

Een goal en een assist, De Sutter heeft de laatste weken de kritiek als niet efficiënt zijnde toch laten verstommen. "Vonden jullie dat na de match op Charleroi ook? Toen heette het dat ik niet efficiënt genoeg was", was De Sutter toch wat kritisch voor de pers. "Maar inderdaad, het gaat vrij goed. Ik ben ook efficiënt. Als het goed gaat, krijg je dat de ballen er in gaan. Zoals die voorzet van Gillet. Maar goed, die moet je altijd in één tijd nemen."

Voor De Sutter is het misschien spijtig dat het nu winterstop is, maar hij is sowieso zeker van een basisplaats na Nieuwjaar. "Het is leuk om zo de winterstop in te gaan. Maar ik vecht elke wedstrijd om de ploeg iets bij te brengen. Fysiek sta ik ook sterker nu en ben ik veel frisser op de momenten dat het moet. Dat Dieu en ik steeds om beurt afzakten? Dat was zo nochtans niet afgesproken, maar het gebeurde automatisch."

Nochtans liep het in het begin niet vlot. "Ik vond Lierse nochtans niet de meest verdedigende ploeg die hier kwam spelen. Het viel nog mee. Na de 1-0 liep het vlotter. We hadden ook meer lopende mensen en dan krijg je sowieso meer kansen en is het makkelijker spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties