Interview Cavens: "Dieptepunt? Manier waarop ik bij Lierse vertrok"

Cavens: "Dieptepunt? Manier waarop ik bij Lierse vertrok"
Foto: © SC

Jurgen Cavens kende een bewogen 2012, maar kwam na zijn vertrek bij Lierse weer boven water drijven bij Waasland- Beveren. De aanvaller hoopt nog een paar jaar aan zijn carrière aan te breien.

Hoe ga je Kerst en Nieuwjaar vieren?

Kerstavond vier ik bij de schoonouders, Kerstdag bij mijn ouders thuis. Op Oudjaar vieren we altijd samen met een vriendengroep. Dit jaar is het mijn beurt om te koken. Ik mag dus achter de potten en pannen kruipen.

Wat was je hoogtepunt in 2012?

Op sportief vlak springt natuurlijk de promotie naar eerste klasse met Waasland-Beveren eruit. Privé konden we eindelijk in ons nieuw huis trekken waar we twee jaar aan gebouwd hebben. Dat was iets dat veel geduld vergde.

En je dieptepunt?

De manier waarop ik in januari bij Lierse moest vertrekken. Na toch 17 jaar bij die club gespeeld te hebben wordt je gewoon opzijgeschoven. Ik had er graag mijn carrière afgesloten maar uiteindelijk pakte mijn transfer naar Waasland-Beveren goed uit.

Waar kan je tijd aan spenderen buiten het voetbal?

Met het gezin uitstapjes maken of gezellig iets gaan eten. Samenzijn met mijn twee zonen, daar kan ik echt van genieten.

Wat zijn je goede voornemens voor 2013?

Dat ik gezond blijf, dat is het belangrijkste. Ik wil vooral kunnen blijven voetballen. Het is het leukste beroep dat er is.

Door Sander De Graeve

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties