Davy Roef: "Ik kan veel leren van Proto en Kaminski"

Niels Ceulemans
| 6 reacties
Davy Roef: "Ik kan veel leren van Proto en Kaminski"
Foto: © SC

Davy Roef, de jonge doelman van Anderlecht (18 jaar), is momenteel mee op stage in het Turkse Belek. De derde keeper van paars-wit behoort sinds dit seizoen tot de A-kern. Dit is wel al zijn vierde stage.

Roef getuigt dat hij het enorm naar zijn zin heeft: “De omstandigheden zijn hier prima, al valt het weer een beetje tegen. Het is koud en er staat veel wind. Maar ik ben al blij dat het niet regent zoals vorig jaar."

Op de trainingen kijkt hij vooral uit naar de samenwerking met Proto en Kaminski. “Het zijn twee toffe kerels, we lachen wat af op training. Maar we motiveren elkaar ook voortdurend. Ze maken wel indruk op mij, het zijn twee geweldige doelmannen, hè.”

Davy vervolgt dat hij geen rekening houdt met een vertrek van Kaminski: “Ik hoor de geruchten ook vaak, maar ik denk niet dat het zover zal komen. Ik neem trouwens vrede met mijn plaats als derde doelman. En intussen kan ik veel leren van mijn collega's”

De jonge doelman besluit dat hij een goede relatie heeft met coach van den Brom: “We hebben niet enorm veel contact, maar hij heeft me bijvoorbeeld gefeliciteerd na mijn goede match in de NextGen Series tegen Tottenham, die we met 2-0 wonnen. Door die wedstrijd kent iedereen me nu op de club. En sinds we in Barcelona speelden, noemt Proto me altijd Pinto, naar de tweede doelman van Barça.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties