Reactie D'Haene: "Het was een belangrijk doelpunt"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
D'Haene: "Het was een belangrijk doelpunt"
Foto: © SC

Karel D'Haene bracht Essevee op voorsprong tegen Lierse met zijn eerste doelpunt van het seizoen. De verdediger wist dat het een belangrijke en moeilijke wedstrijd zou worden en is tevreden met zijn doelpunt.

“Het klopt dat het mijn eerste van het seizoen is. Normaal scoor ik er meer, maar ik heb ze opgespaard voor het tweede deel van het seizoen”, grapt D’Haene tegen Sporza. “Ik geloof dat Mbaye eerst kopt en dat de bal dan tegen mijn schouder komt. Ik kan dan in doel deviëren. We hebben daar geluk gehad, maar het was wel een belangrijke goal.”

Lierse was in de eerste helft nochtans de betere op het veld. “Lierse was inderdaad sterk. We hadden het moeilijk en raakten door de staat van het veld niet in ons normale spel. Stel dat het omgekeerd had geweest, als zij eerst scoorden, dan had het een hele moeilijke match geweest.”

Na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld. “Ik wist dat we dat niet meer mochten weggeven. We hebben zelf de kans gehad om uit te lopen. Dat is niet gebeurd, maar we haalden in moeilijke omstandigheden toch de drie punten.”

Na de winst van KV Mechelen tegen Racing Genk blijft de voorsprong op de zevende in de rang slechts twaalf punten. “Het is natuurlijk beter om snel mathematisch zeker te zijn van Play-Off 1. Daarom kijken we ook naar plaats zeven. Ik ben vooral blij dat we nu een goede zaak doen. We hebben een kleine afstand op Lokeren uitgebouwd en dat is mooi meegenomen”, besluit de doelpuntenmaker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties