Van den Brom over penaltymissers: "Te gek voor woorden"

Robby Morren
Robby Morren
| 24 reacties
Van den Brom over penaltymissers: "Te gek voor woorden"
Foto: © SC

Anderlecht zit met een strafschoppenprobleem. Dat werd woensdag opnieuw pijnlijk in de verf gezet toen Gillet vanop de stip miste. "Ik ben blij dat Dieu terugkomt", liet Van den Brom optekenen.

Door Robby Morren

"Penalty's en Anderlecht, dat is geen goed huwelijk", zo trapt de Nederlandse oefenmeester een open deur in. Tegen Genk miste Gillet woensdagavond vanop de stip. Een belangrijke want naar Genk reizen met een 1-0 of een 2-0 voorsprong scheelt toch een slok op een borrel.

Mbokani

"Het was volgens mij al negende strafschop die wij misten. Dit is onvoorstelbaar, te gek voor woorden. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en hoop het ook nooit meer mee te moeten maken", sakkert Van den Brom. Hij hoopt dat Mbokani een einde maakt aan het strafschoppenprobleem. "Ik ben blij dat Mbokani terugkomt want ik heb hem er twee fantastische zien nemen op de Afrika Cup."

"Je merkt bij die strafschop dat in het hele stadion het gevoel heerst van 'dat dit nu maar goed gaat'. Ik had dat gevoel zelf ook. Ik heb vroeger zelf ook wel eens strafschoppen gemist maar de meeste gingen er wel in. Die dingen gaan een eigen leven leiden."

Topschutter met strafschoppen

Anderlecht mocht dit seizoen al 15 strafschoppen trappen maar 9 werden gemist. "Door enkel al de strafschoppen die wij gekregen hebben binnen te trappen had je zomaar ergens bovenaan de topschutterslijst kunnen staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties