Interview Kouyate: "Ik kan als verdediger en als middenvelder slagen"

Kouyate: "Ik kan als verdediger en als middenvelder slagen"
Foto: © SC

Cheikhou Kouyate heeft een carrièreplanning opgezet die hem volgend seizoen tot in de Premier League brengt. Enkel zijn werkvergunning kan hem nog tegenhouden, maar daar wil hij liever niet aan denken.

Kouyate wil door de grote poort Anderlecht verlaten, met een nieuwe titel. En dan wil hij in zijn droomcompetitie gaan spelen. En zoals hieronder zal blijken, is er niet veel dat hem zal tegenhouden.

De voorzitter heeft het al gezegd: Anderlecht zit op het einde van een cyclus. Straks verlaten Mbokani, Biglia en... Kouyate de club.

"Ik heb met de manager gepraat. Hij zei me dat er geen sprake van was dat ik in januari vertrok, maar daarna zal Anderlecht meewerken aan een transfer waarbij alledrie de partijen er beter uitkomen. Het is sowieso beter om in het begin van het seizoen ergens naartoe te verhuizen, dat zei mijn manager me ook."

Biglia geraakte niet weg door zijn transferprijs. Wat vind jij een aanvaardbare prijs voor jezelf?

"Ik heb zo'n clausule niet in mijn contract staan. In mijn ogen zijn Lucas en Dieu meer waard als mezelf. Als jij zegt dat ik meer zou moeten kosten, ga ik daar niet mee akkoord. Mbokani moet zeker meer kosten dan ik."

Je bent ook heel duidelijk over waar je naartoe wil, niet?

"Ja, ik wil naar de Premier League. Er mogen nog zoveel aanbiedingen uit Rusland binnenlopen als men wil. Daarbij, ik ga daar de helft van de tijd niet kunnen spelen. Ik bevries hier al bij twee graden. Wat gaat dat daar geven? Nee, ik heb een carrièreplan en dat brengt me naar Engeland. En ik geloof niet in 'onmogelijk'. Bij Brussels zeiden ze me ook om niet naar Anderlecht te gaan en kijk waar ik nu sta."

Om nog maar eens de discussie over je positie aan te gaan. Sommigen denken nog steeds dat je beter tot je recht zou komen als middenvelder.

"In mijn hoofd ben ik ook een centrale verdediger. Maar mensen vergeten soms ook dat ik een quasi perfect jaar als middenvelder speelde naast Biglia. Mijn beste matchen waren op het middenveld: toen we wonnen van Ajax met twee goals van Lukaku en datzelfde seizoen tegen Atletico Bilbao. Ik ben er van overtuigd dat ik op beide positie kan slagen."

Alleen je werkvergunning kan nog roet in het eten werpen. Die heb je nog altijd niet?

"Nee, maar als ik van nu tot de zomer alle wedstrijden met de nationale ploeg van Senegal speel, heb ik genoeg internationale wedstrijden om naar Engeland te kunnen. Maar ik mag wel niet geblesseerd raken en telkens opgeroepen worden."

En je naturalisatieaanvraag?

"Ik denk dat iemand die ergens verstopt hebben. Normaal moest het tegen januari in orde zijn, maar nu heb ik nog geen nieuws. Het enerveert me wel wat ja. Als je een datum zegt, moet je je daar ook aan houden. Enkel dat kan me nog weerhouden om naar de Premier League te gaan. Dan moet ik andere oplossingen zoeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties