Analyse Top&Flop: Hazard & Thompson

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Top&Flop: Hazard & Thompson
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week brengt onze redactie op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

Door Sander De Graeve

TOP

De familie Hazard

Zaterdag mocht de familie Hazard tweemaal juichen. Eden speelde sterk met Chelsea tegen Wigan en tekende voor een goal en een assist. De prestatie van zijn broer motiveerde Thorgan, tegen Lokeren pakte hij uit met een erg mooi afstandsschot waar Lazic enkel naar kon kijken.

Jelle Vossen

Jelle Vossen is goed op weg om Carlos Bacca het vuur aan de schenen te leggen voor de topschutterstitel. Met zijn twee goals hielp hij Racing Genk voorbij Beerschot. Vossen komt zo tot op twee goals van Carlos Bacca. De kwaliteiten van Vossen staan buiten kijf. Het is een geboren opportunist, kan zowel mooie als frommelgoals maken en boezemt defensies angst in. Het zal voor Genk moeilijk worden om Vossen te houden in de zomer, hij is klaar voor de volgende stap in zijn carrière.

Barcelona

Barcelona kunnen we maandelijks gemiddeld tweemaal in deze rubriek vermelden. De Catalaanse formatie was dit weekend opnieuw in vorm, en hoe. Zes doelpunten maken daar liggen we, in het geval van Barça, niet echt meer wakker van. Als die goals verdeeld worden over zes verschillende spelers is dat wel opmerkelijk. Het toont aan dat er bij Barcelona erg weinig egoïsten op het veld staan. Iedereen scoort en laat vooral scoren. Sanchez, Messi, Villa, Tello, Iniesta en Piqué stonden aan het kanon tegen Getafe.

FLOP

Thompson

Oud-Heverlee Leuven stond op het veld van Club Brugge onverhoopt 0-1 voor. Een doelpunt van Karel Geraerts dan nog, ex-speler van de Bruggelingen. Leuven had zicht op een stunt maar toen ging het licht uit bij Kenny Thompson. Het is niet de eerste keer dat het hem overkomt en het zal ook niet de laatste keer zijn. Thompson is een speler die in zijn enthousiasme vaak iets te ver gaat. Hij werd er een cultheld mee in Gent maar bij Leuven kosten zijn acties de ploeg punten. Het was gewoon onvergefelijk hoe hij er bij Refaelov invloog. De Israëliër kwam gelukkig met de schrik vrij.

Eerlijkheid

Van Thompson kunnen we naadloos overgaan naar de hypocrisie die er dit weekend op en naast het veld opnieuw te bewonderen was. Kenny Thompson zelf gaf na de wedstrijd aan dat hij eerst de beelden moest bekijken om zijn tackle te kunnen beoordelen. Ook Stijn Stijnen had beelden nodig om te controleren of de bal die hij, volledig in zijn goal liggend, tegenhield wel over de lijn was. Op het veld was de verrijzenis van Benji De Ceulaer opmerkelijk. Tegen Beerschot lag hij een minuut kermend op de grond om, toen Genk het balbezit heroverde, als Usain Bolt naar voor te sprinten. Brecht Dejaegere gaf dan weer wel het goede voorbeeld, hij vond dat de rode kaart voor tegenstander Rafinha licht was.

Standard

Zelden zagen we zo een slechte wedstrijd van een topclub als die van Standard tegen Bergen. Het bleek nog maar eens dat er één onmisbare schakel is bij de Rouches in de vorm van William Vainqueur. Zijn speeldag schorsing gaf Standard meer problemen dan eigenlijk zou mogen. Alle ideeën waren verdwenen uit de Luikse ploeg. Het afstandsschot van Jelle Van Damme was tekenend voor de onmacht, het bereikte net niet de tweede ring. Adrian Cristea toonde wel goede wil maar vertraagde het spel door zijn gebrek aan wedstrijdritme. De Roemeen leek ook wat dik te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties