Interview Deschacht: "Charleroi enige ploeg die verdiend van ons won"

Deschacht: "Charleroi enige ploeg die verdiend van ons won"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht heeft de kaap van de 300 wedstrijden voor Anderlecht nu al een poosje overschreden. De linksachter, overlevende en bevoorrecht getuige van vele oorlogen, gaat op zoek naar zijn zesde landstitel.

Nog vijftien wedstrijden scheiden Anderlecht van de 32ste titel, daarvan zal Olivier Deschacht er zes meegemaakt hebben. Maar bij paars-wit nog steeds geen onderschatting, want de buit is nog niet binnen. En dat beseft ook Deschacht.

Olivier, nog vijf wedstrijden en de play-offs beginnen. Denken jullie daar al aan?

"Nee, daar zijn we nog niet mee bezig. Er komen nog belangrijke wedstrijden tegen Club Brugge en Zulte Waregem aan. En morgen is er Charleroi. Dat is nu onze prioriteit. De play-offs zijn voor ons nog ver weg."

Het is dus de bedoeling om die kloof nog groter te maken?

"Dat is het zeker. We willen eerste eindigen om thuis aan de play-offs te mogen beginnen. Dat is heel belangrijk. We willen minstens een kloof van zes punten, na halvering, hebben met de eerste achtervolger."

Komaan, wie kan jullie nog inhalen?

"Stel je voor dat we tegen Zulte Waregem steken laten vallen. Dan is dat echt wel onze grootste uitdager. Die wedstrijd zal veel duidelijk maken."

Nochtans loopt het minder de laatste weken, maar jullie winnen wel.

"Iedereen weet onderhand wel hoe ze tegen ons moeten spelen. We spelen immers altijd op dezelfde manier: met een hoge pressing, maar dat houdt ook risico's in. En het wordt moeilijk om oplossingen te vinden. Maar dan is het belangrijk om de mentaliteit te tonen die we tegen Waasland-Beveren opbrachten. Nu Biglia terug is, zal het ook een pak makkelijker gaan."

Heb je ooit al zoveel op de helft van de tegenstander gespeeld in je carrière?

"(lacht) Nee, in Beveren dit weekend ben ik in de tweede helft bijna niet achteraan geweest. Maar dat is ook wat de trainer vraagt: hoog druk zetten en mee oprukken."

Daardoor geef je wel ruimte weg in je rug, nee?

"Dat weet ik niet. Ik denk dat we tegen Waasland-Beveren twee kansen weggaven. De coach vraagt ons om mee te voetballen. Guillaume en ik weten wat er van ons verwacht wordt."

Ben je daardoor een betere voetballer geworden?

"Ik denk het wel. De trainer verwacht meer van mij dan vroeger. Toen ik nog met Boussoufa speelde kwam ik de hele wedstrijd bijna de middenlijn niet over, maar dat werkte ook. Boussoufa kwam ook niet mee verdedigen. Het vraagt nu van iedereen wat meer inspanning."

Bedoel je dat Jovanovic wel mee komt verdedigen?

"(lacht) Iedereen weet hoe Jova speelt. Hij is beter als hij zijn acties kan maken en niet constant mee hoeft te verdedigen. Dat moet je ook niet van hem vragen."

Genk speelt vanavond Europees. Toch wat jaloezie?

"Dat is met een dubbel gevoel. Kijk, wij hebben nu minder wedstrijden dus minder kans op blessures en we kunnen uitrusten. Dat is een extra troef voor de play-offs. Maar natuurlijk wil je als voetballer zo ver mogelijk geraken Europees."

De vraag 'Safari of Deschacht?' houdt iedereen al een heel seizoen bezig.

"Ja, maar mij niet. Er is op elke positie concurrentie. De trainer kiest. We kunnen twee elftallen opstellen en dat andere zou ook meedraaien in PO I."

Dit weekend is het Charleroi. De trip naar Mambourg bezorgde jullie zorgen.

"Charleroi heeft het ons toen heel moeilijk gemaakt. We zijn toch uit op revanche, maar we moeten opletten, want het is een goede ploeg. Het is de enige ploeg die verdiend van ons gewonnen heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties