Officieel: Ferrera verlaat Charleroi

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Officieel: Ferrera verlaat Charleroi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er circuleerden vandaag al geruchten dat Yanncik Ferrera Charleroi mogelijk zou verlaten. Charleroi bevestigde nu die berichten en zo neemt de jonge coach net na het verzekeren van het behoud tegen Lierse afscheid van de Carolo's.

Ferrera was afgelopen maandag nog te gast in Extra Time waar hij verzekerde dat hij ook komend seizoen nog coach zou blijven bij Charleroi. Enkele dagen later heeft het neefje van Emilio Ferrera zijn kar gekeerd.

Een dispuut omtrent zijn contract zou aan de basis liggen voor het vertrek van de coach. Bij Charleroi reageert men echter verbaasd op het vertrek. “We hebben met verbazing vernomen dat Yannick Ferrera Charleroi verlaat. We gaan onszelf de tijd gunnen om de precieze oorzaak van zijn keuze te onderzoeken. Verder wensen wij Yannick veel succes in de toekomst”, is Charleroi voorlopig nog kort van stof op zijn officiële website.

Ferrera was tot op heden de jongste coach in eerste klasse en was net geen jaar werkzaam op Mambourg. Hij loodste de Zebra’s naar een voorlopige elfde plaats in de stand en verloste Charleroi zo van alle degradatiezorgen.

Sportief en technisch directeur Luka Peruzovic neemt de taken van Ferrera over tot het einde van het seizoen. Ondertussen steken al verschillende geruchten de kop op dat Ferrera zou vertrekken richting FC Brussels. De ambitieuze club van Johan Vermeersch voerde afgelopen weken bestuurswijzigingen door en wil zo snel mogelijk terug naar eerste klasse. Ferrera zou een zeer interessante piste zijn om een sleutelrol te spelen in dat verhaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties