Pocognoli beboet voor planten van vlag

Christophe van den Boom
| 16 reacties
Pocognoli beboet voor planten van vlag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalcel van Binnenlandse Zaken heeft Sébastien Pocognoli een boete opgelegd van 650 euro voor het planten van de vlag in de middencirkel van het stadion van Sporting Charleroi. Het voorval gebeurde na de derby op 19 augustus 2012. Dat meldt La Dernière Heure.

Standard verpletterde Charleroi met 6-2. Tijdens de viering met de supporters plantte de voormalige verdediger van Standard een vlag van de Ultras in de middencirkel als teken van verovering.

De politie van Charleroi schreef een boete uit voor het uitlokken van woede bij de supporters van de tegenstander. Dinsdag zijn we exact zes maanden na het voorval en de deadline om de speler te straffen is verstreken. Binnelandse Zaken besliste om een boete op te leggen van 650 euro.

De aanhang van de Carolo’s vindt het jammer dat er geen diepgaandere straf is. “Ik vind het niet logisch dat hij geen stadionverbod gekregen heeft. Een supporter krijgt systematisch een systeemverbod als hij de tegenstander provoceert. Waarom zou een speler, die een voorbeeldfunctie heeft, meer rechten hebben?”, vraagt een woordvoerder van L’Amicale des Supporters de Sporting Charleroi zich af. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties